Pages

Poliittisista broilereista

Poliittisen järjestelmän parissa koko ikänsä työskennelleissä ihmisissä on se hyvä puoli, että he osaavat käyttää sitä.  Heissä on se huono puoli, että asemassaan he ovat sorkkimansa systeemin ulkopuolella eikä heillä ole siihen mitään käytännön kosketusta.

Heiltä siis löytyy ahkeruutta ja keinoja, vaan ei nöyryyden tuomaa viisautta.  Se on von Mansteinin matriisissa huonoin mahdollinen vaihtoehto.

Katastrofista tekee totaalisen se, että he ovat käytännössä immuuneja valintojensa seurauksille, koska ovat missään kosketuksissa niille ainoastaan status quota tukevan äänestysjärjestelmän muodossa. Heille politiikka on kivaa peliä, josta on palkintona korkea virallinen status ja hyvät tulot.  Se, että sitä pelataan toisten rahoilla, resursseilla, turvallisuudella ja tulevaisuudella, näkyy käyvän hyvin harvan poliittisen broilerin mielessä.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Jos nyt noin pyörein luvuin miettii, niin 4,2 miljoonasta äänestäjästä miljoona on eläkkeellä. Miljoona on julkisella sektorilla (ml. NGO:t) ja miljoona muuten vaan pois työmarkkinoilta, niin eihän jäljelle jä kuin 1,2 miljoonaa elättäjää. Onko tuo nyt sitten niin kauhea ihme, että maa makaa kuin petaa?

Anonyymi kirjoitti...

Puolet kansanedustajista voitaisiin aivan hyvin arpoa.

Anonyymi kirjoitti...

näimpä näimpä