Pages

Tasa-arvosta

Tasa-arvo on sellainen tavoite, joka kuulostaa kivalta, on käytännössä mahdoton saavuttaa, ja saa kannattajansa vihaamaan todellisuutta ja ihmisiä, jotka siitä ovat vastuussa.

Mikään tasa-arvoideologia ei myöskään pyri tasa-arvoon, vaan tasaamaan tilit oman viiteryhmän ja vastapuolen menestyneimpien kanssa.

5 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

"Mikään tasa-arvoideologia ei myöskään pyri tasa-arvoon, vaan tasaamaan tilit oman viiteryhmän ja vastapuolen menestyneimpien kanssa."

Eikös Mahdollisuuksien Tasa-arvo ideologialla pyritä saavuttamaan juuri sellainen yhteiskuntaan, jossa ei katkerana tasailla tilejä, vaan nimenomaan annetaan menestyjien menestyä?

Kari Rydman kirjoitti...

"...annetaan menestyhien menestyä?"

Eiköhän tuollaista helposti sanottaisi oikeistolaisuudeksi...

Tupla-J kirjoitti...

Imulippo, kyllä, tosiaan. Muut kriteerin täyttävät taitavatkin sitten keskittyä siihen lopputulosten tasaamiseen.

Ironmistress kirjoitti...

On tärkeää erottaa toisistaan tasa-arvo ja tasapäisyys.

Tasa-arvo on sitä, että kaikilla on samat oikeudet ja samat velvollisuudet eikä kenelläkään ole etuoikeuksia eikä ketään syrjitä.

Tasapäisyys on sitä, ettei kukaan saa menestyä muita paremmin eikä kukaan saa erota massasta mitenkään.

Tasa-arvoideologiat pääsääntöisesti eivät pyri tasa-arvoistamiseen, vaan tasapäistämiseen.

Anonyymi kirjoitti...

"Annetaan menestyjien menestyä" on aate jonka jälkimmäistä perusteesiä "ja kaikki muut saavat poimia tähteitä" ei yleensä sanota ääneen. Se on siitä vaarallinen ideologia, että se käytännössä tarkoittaa "miten on, niin pitääkin olla". Se on fatalistinen aate joka ei ajattele vallitsevia olosuhteita jonain jonka voisi voittaa ja ylittää vaan jonkinlaisena kohtalona tai jumalantuomiona johon kuolevaisen on alistuttava.

Maailma ei ole reilu, mutta sen pitäisi olla, ja ihmislajin velvollisuus ajattelevana oliona on tehdä siitä reilu tai kuolla yrittäen.