Pages

Muutos äänesyssysteemiin

Suomessa äänestystahti on pudonnut varsin alas. Jengiä ei kiinnosta enää äänestää, koska äänestämisellä ei vaikuteta ja eduskuntaan päätyvät aina kuitenkin ne samat korruptoituneet paskiaiset jotka siellä ovat olleet tähänkin asti.

Sinänsä olen siitä samaa mieltä - suomalainen asioista lainkaan perillä oleva äänestäjä ei useinkaan jaksa panna kortta kekoon, koska niin moni äänestäjä, joilla ei ole mitään hajua yhtään mistään, äänestää, ja näiden asioista perillä olevien äänet kaikuvat kuuroille korville.

Ehdotan, että otamme käyttöön äänestyskokeen, toisin sanoen terveen järjen pällitestin. Siinä testataan, onko ihmisellä mitään tietoa siitä miten valtiomme toimii ja missä määrin hyvä vaalilupaus on "kaikille kaikkea ja paljon" ilman keinoja toteuttaa sitä. Samalla voitaisiin myös karsia ihmiset, joiden mielestä sukupuoli, rotu tai mikä hyvänsä tehtävään liittymätön ominaisuus ovat käypiä syitä äänestää jotakuta ihmistä.

Todennäköisesti suurinta osaa ihmisistä ei kiinnostaisi paskan vertaa ottaa selvää asioiden todellisista laidoista - suurin osa kun elää elämänsä tunneargumenteilla alusta loppuun - joten äänestyslupia ei jaettaisi kuin pummeille tukia. Tästä seuraisi, että vähemmän ihmisiä osallistuisi yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, mutta toisaalta nämä vähemmät ihmiset olisivat ainakin jossain määrin tietoisia siitä mitä tekevät, toisin kuin nyt.

Kun poliitikkojen tulisi keskittyä vakuuttamaan äänestyskelpoisuutensa osoittaneet ihmiset, joilla kulkee korvien välissä muutakin kuin salkkarit ja seiska, olisi vaalilupauksienkin oltava jotain konkreettista ja selkeää - ja ne toisivat mukanaan vastuun. Koska poliitikko voisi keskittyä työskentelemään asioiden parantamiseksi sen sijaan, että keskittyisi varomaan ettei vaan satu sanomaan mitään ettei mediasuosio laske, voitaisiin viimein aikaansaada jonkinlaista muutosta parempaan.

Pr-perseily luokkaa "meidän tulee olla maailman suvaitsevaisimpia, pidetyimpiä, kilteimpiä, tasa-arvoisimpia" jne on tie, joka on vienyt alustaan alkaen suoraan kohti helvettiä kiihtyvällä vauhdilla. Suuntaan on tultava muutos, jos meinaamme pitää maamme turvallisena paikkana ja saada talouden kuntoon.

1 kommenttia:

Kami kirjoitti...

Minä en ymmärrä, miten sille palkkatasolle pääsevät ihmiset voivat olla niin alikoulutettuja siihen hommaan. Joku vähimmäisvaatimus pitäisi olla. Ei riitä että "Mulla on kauheesti mielipiteitä" (c) Johanna Tukiainen. Siivojankin hommiin tarvitaan koulutusta, mutta kansanedustajana ja näemmä ihan ministerinäkin voi olla vaikkei tiedä asiastaan yhtään mitään.

Kuka ne linjaukset ministereillä ylipäätään päättää?

Siellä duunaillaan jos jonkinmoista lakia joita ihan normaaliälyinen ihminenkin ihan pienellä taustatyöllä voi todeta että ei mitään järkeä, mutta sitten nämä "valitut" puhuu kuin viimeiseen asti puolustaen jotain kantaa ja näkemystä, jos ei muuten niin puolitotuuksilla, väistelyillä ja paskapuheella.