Pages

Se pieni ero

Olen kuullut juttuja ihmisiltä, jotka ovat avoimemman maahanmuuttopolitiikan kannalla. Minulle on kerran toisensa jälkeen tolkutettu, että maahanmuutto on ikiaikainen ja luonnollinen asia, eikä sitä kannata mitenkään säädellä.

Minä tunnen kyseisenlaisen ajattelutavan nimellä naturalistinen virhepäätelmä. Samalla logiikalla voitaisiin väittää, että koska raiskaukset ovat luonnollisia asioita joita on ollut aina, ei niitä kannata mitenkään säädellä.

Minä myös väitän, että tämäntyylistä tai -tasoista maahan änkeämisvimmaa ole milloinkaan aikaisemmin ollut huolimatta ajoittaisista kansainvaelluksista. Tässä kuviossa on meinaan yksi, melko lailla ratkaiseva ero kaikkeen maailman aikaisemmin näkemään kansainvaellukseen:

Sosiaalivaltio.

Jos afrikkalaiset kulttuurinrikastajat eivät olisi koskaan kuulleet, että jossakin päin maailmaa on mahdollista elää tekemättä sekuntiakaan töitä koko ikänään ja saada silti ylöspidon, asunnon ja tarhat, lääkärinpalvelut ja muut, niin ihan täysin näppituntumalta veikkaan, että sikäläistä yhteiskunnista tänne pyrkineitä ihmisiä olisi yhteensä alle sata. Ja heillä olisi myös joku oikea syy tulla tänne.

Tuonkaltaiset lypsäjät ovat meikäläiselle yhteiskunnalle kuin hyttysiä: muutamasta ei ole suurempaa haittaa kuin pari paskamaista paukamaa, jotka kuitenkin voivat viedä huomion olennaisemmista asioista. Ja kun niitä on tarpeeksi, lähtee henki.

0 kommenttia: