Pages

Oikea-vasen-akseli

Koska nykypäivänä glossokraatit ovat sotkeneet sanojen merkitystä siinä määrin, että ehkä parille prosentille kansasta on selvää, mitä tarkoittavat oikeistolaisuus ja vasemmistolaisuus, ajattelin vääntää asian rautalangasta.

Mitä oikeistolaisempi ihminen on, sitä enemmän hän kannattaa yksilönvapauksia ja vastuuta kollektiivisen (valtiollisen ohjauksen) yli.

Mitä vasemmistolaisempi ihminen on, sitä enemmän hän kannattaa kollektiivin vastuuta yksilön yli. Vasemmistolaisuus on siis totalitarismin ja vahvan valtion ideologia.

Islam, kommunismi, natsismi, fasismi ja sosialidemokratia ovat kaikki vasemmistolaisia ideologioita. Glossokraatit ovat kääntäneet sanojen merkitystä siten, että esimerkiksi helsinginsanomalaisessa diskurssissa islam, natsismi ja fasismi ovat äärioikeistolaisia ideologioita, mikä on asioista millään tasolla perillä olevalle huono vitsi. Kyseisessä diskurssissa äärioikeisto ja -vasemmisto eivät eroa toisistaan millään mielekkäällä tavalla, mistä seuraa, että etuliitteen ääri kanssa sanoilla oikeisto ja vasemmisto ei ole merkityseroa.

Mielekkäässä kielenkäytössä äärioikeistoa edustavat minimivaltiota kannattavat minarkistit, libertaarit ja muut vastaavat. Olennaisesti heitä kauemmas jengiöyhötysmentaliteetista ei voi päästä.

1 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Näin minäkin asian näkisin.

... ja moni muu.

Tällä kirjoittajalla on sinua terävämpi otsikko.

http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=34372

(Löydetty via loistava pcwatch blogi.)