Pages

Tien pää

Syvemmältä lähti aikoinaan ärtymysblogina liikkeelle, johon tuli rustattua kaikenlaista, mikä vain sattui milloinkin ärsyttämään, humoristisella asenteella.  Sittemmin siinä tuli käsiteltyä asioita myös vähän syvällisemmällä otteella - siitä blogin nimikin tuli, jutut olivat joko syvällisiä tai vain syvältä - ja se näki kirjoittajansa kasvun vihaisesta vähän yli parikymppisestä ateistisinkusta uskovaiseksi perheenisäksi.  Kirjoitukseni tuppasivat olemaan poleemisia ja sisälsivät toisinaan hyvääkin matskua, mutta itsetarkoituksellinen polemiikki vanhenee äkkiä.

Kirjoittajana minulla on luontainen lahja ärsyttää ihmisiä puhumalla totta.  En usko, että tarvitsen enää sitä määrää sarkasmia ja muuta vastaavaa ilmaistakseni asioita tai närkästystä kuin olen tätä blogia kirjoittaessani käyttänyt.  On aika kirjoittaa vähän rakentavammin ja pohjalta, jolla on selkeämmät perusteet ja on täten ymmärrettävämpi.  Edellämainitulla en tarkoita niinkään myönnytyksiä poliittisen korrektiuden suuntaan - joita en tee enkä tule tekemään - vaan itsetarkoituksellisen konfliktihakuisuuden vähentämistä.  Niitä tulee kuitenkin, kun puhuu niin totta kuin osaa - sen verran rakkaita meille ihmisille vaalimamme valheet ovat.

Täten on aika todeta, että Syvemmältä on tullut tiensä päähän.  Lähden toiselta pohjalta ja vähän toisella otteella katsomaan, josko minusta on kirjoittamaan parempaa ja viisaampaa kuin olen tähän asti kirjoittanut. Tämä blogi ei tule katoamaan nettiavaruuteen, joten halukkailla on vastakin tilaisuus sitä lukea.  Veikkaan vain, että en tule kirjoittamaan sitä enää.

Kiitokseni lukijoille ja linkkaamilleni kirjoittajille ajattelun aiheista.  Ykä, 'matruuna ja kumppanit, en tule unhoittamaan teitä vastakaan.

12 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Menestystä uudella kirjoittajan uralla. Muista ilmoitella täällä missä tulevaisuudessa kirjoittelet. Pieni varoituksen sana. Jos et kirjoittele Blogger-blogiisi kolmen vuoden kuluessa mitään, Blogger deletoi blogin kysymättä sinulta mitään, kaikki kirjoitukset, ja antaa blogiosoitteesi muulle henkilölle, jos joku sitä haluaa. Typerä systeemi.

Tupla-J kirjoitti...

Erikoinen juttu, ja kiitos varoituksesta, nakkelen tänne sitten vähintään jotain linkkipostauksia jos en muuta. Minulla on bloggerissa kyllä ainakin yksi blogi johon en ole kirjoittanut pidempäänkään aikaan, mutta ehkä se riittää, että samalla tilillä on aktiivinen blogi.

Todennäköisesti tulee käytettyä blogger-pohjaa edelleen, ja pidettyä nimimerkistä kiinni, ja linkkaan kyllä uuden tänne. Kiinnostuksen kohteeni kun eivät tässä ole hetkeen oleellisesti muuttuneet, niin näistä aihepiireistä kiinnostuneet varmaan viihtyvät ihan hyvin uudessakin blogissa.

Imulippo kirjoitti...

Kiitos monista mielenkiintoisista kirjoituksista vuosien varrella. On aina harmillista nähdä itselleen mieleisen blogin lopettavan toimintansa.

Lauri Stark kirjoitti...

Vai on vitutus pääsyt hiipumaan. Vedän sua turpaan, kuinkas sitte? Eikun muutan sun viereen asumaan ja teen tiettäväksi mitä tarkoittaa Naapuri Helvetistä.

No jooh :p Hyvä, ettei kirjoitustoiminta kokonaan lopu, vaikka tämä blogi loppuukin. Ovathan kirjoituksesi tosin pidemmän aikaa olleet erilaisia kuin joskus vuosia sitten. Olen nimittäin lueskellut vanhoja kirjoituksiasi, ja muutoksen kyllä huomaa. Kieliasussa kuin ilmaisun tavassa olet mennyt parempaan päin, lieneekö silkan iän mukanaan tuomaa kypsyyttä?

Muistan kyllä ensireaktioni, kun törmäsin blogiisi pari vuotta sitten: "kuka on tämä kusipää?" Mutta opittuani tuntemaan ajatuksesi ja tyylisi, olen lukenut blogiasi mielihalulla.

Uusia kirjoituksia odotellessa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Onnea ja menestystä uusiin kuvioihisi ja kaikkea hyvää elämään muutenkin.

Ironmistress kirjoitti...

Kiitos hienosta blogista! Odotamme mielenkiinnolla uusia kuvioitasi ja tekstejä. Tämä blogi on herättänyt valtavan määrän hyviä ajatuksia.

Nimetön kirjoitti...

Kiitokset tästä blogista näin nimettömän satunnaislukijan puolesta! On ollut hienoa lukea näitä juttuja. Eikä kaikista särmistä kannata luopua, vaikka tyyliään hieman muuttaisikin. :)

Tupla-J kirjoitti...

Eipä kestä kullekin! Sinänsä en usko mihinkään hurjan suuriin muutoksiin uuden blogini kanssa siinä mielessä, että särmät lähtisivät. Se on, kirjoittaja kun samana pysyy, enemmänkin Syvemmältä 2.0, suurimpana erona ehkä vähäisempi peilaus kirjoittajaan itseensä ja pyrkimys rustata aikaa kestäviä kirjoituksia. Hullumpaa ei olisi sekään, että karsisin sivistyssanojen älytöntä määrää (tosin meinaan kirjoittaa aika paljon sosioseksuaalisesta jaottelusta, mikä kysyy omaa jargoniaan) saadakseni tekstistä paremmin luettavaa. Loppujen lopuksi aika pientä, mutta esimerkiksi tunnisteiden uusiminen tämänkokoisessa blogissa on toivotonta touhua.

Oikeastaan suurin toiveeni tulevan blogini suhteen on sellainen, johon voin itse vaikuttaa hyvin vähän: aktiivinen kommenttiosio ihmisistä, jotka sekä laajentavat aihetta että haastavat kirjoittajan kun siihen on syytä. Hyvä suomalainen esimerkki tästä on Takkirauta, tosin siihen pääsy edellyttäisi suurempaa kirjoitustahtia kuin kehtaan itseltäni edellyttää.

Vasarahammer kirjoitti...

En oikein ymmärrä, miksi pitää panna piste jollekin abstraktille asialle.

Miksi ei vain voi muuttaa tyyliä, jos se tuntuu itselle juuri tällä hetkellä sopimattomalta?

Kirjoittaja itse kuitenkin tietää parhaiten ja jatkaa parhaaksi katsomallaan tavalla. Tässä toivotan hänelle onnea ja menestystä muutenkin elämässään.

Tom Kärnä kirjoitti...

Sic est.

Tupla-J kirjoitti...

Vasara, oletko koskaan koettanut muuttaa tunnisteita useammasta sadasta tekstistä?

Tein sen kerran. Oli iso homma.

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitän tämän blogin lukuisista erinomaisista kirjoituksista ja odotan mielenkiinnolla uutta alkua. Näemme monet asiat eri vinkkelistä, mutta kumma kyllä päädymme useimmiten samaan lopputulokseen.

Taannoinen kirjoituksesi "Kulttuurikonfliktin säännöt, osa 2", antoi minulle syvällisen ajatuksen, jonka kehittäminen blogitekstiksi on muhinut jonkin aikaa. Vaatii vain vähän paremman ja rauhallisemman ajan, että saan sen kehiteltyä ja naputeltua.