Pages

Tarina hoopolaisista

Tämä on kertomus hoopolaisten kansasta, jonka historia on jo aikapäivää sitten ehtinyt unohtaa, mutta joka on silti taivahan tosi.

Olipa kerran hoopolaisten kansa.  Se asusti nykyisin Suomena tunnetun alueen liepeillä, mutta tarkempaa sijaintia ei tiedetä.  Ennen he asustivat kylissä, mutta sitten he tulivat keksineeksi veneen.  Vene oli hieno ja he päättivät sitten kaikki hypätä siihen ja suunnata järvelle.  Järvi oli tunnettu siitä, että se oli suuri ja syvä.

Päästyään pidemmän matkan päähän rannasta eräs hoopolaisista pani merkille, että veneen pohjassa oli reikä, josta pääsi vettä kyytiin.  Hän aprikoi aivan oikein, että venho ei pysyisi veden pinnalla kannatellessaan sekä järveä että hoopolaisten heimoa.  Hoopolaiset olivat kuitenkin siinä määrin paksupäistä väkeä, että heillä meni aikansa tajuta että nyt tarttis tehrä jotain.

Viimein pidettiin neuvonpito.  Reiän tukkiminen ja äyskäröinti hylättiin oikopäätä vanhanaikaisina menetelminä, joka ei enää sopinut hoopolalaiseen imagoon, ties mitä hölmöläisetkin heistä olisivat ajatelleet. Aikansa aivoriihessä käytettyään he tulivat siihen lopputulokseen, että veneen pohja tarvitsee pikimmiten lisää reikiä, jotta vesi pääsee valumaan pikavauhtia pois.  Aavistuksen tälle hävinnyt kanta siitä, että veteen tuli vain sopeutua ja ryhtyä vesieläimeksi, oli myös saanut kannatusta, mutta hylättiin turhan työlään kuuloisena.  Hoopolaiset kävivät sitten tuumasta toimeen.

Tähän päättyvät vähät tietomme hoopolaisten vaiheista.  Myöhempi historiankirjoitus ei mainitse heitä sanallakaan.

4 kommenttia:

Lootin exä kirjoitti...

Outo tarina, miksi veneentekijä yleensä teki paatin pohjaan reijän?
Mutta, jotenkin sadustasi juolahti mieleen maahanmuuttajat ja tarjolla olevien työpaikkojen niukkuus.

Tupla-J kirjoitti...

Tarinassa on vähän aukkoja, mutta aivan oikein sen kyllä tunnistit saduksi. Joku varmaan tulee keksineeksi myös, mikä oli veneen nimi.

Paperinen Puskistahuutelija kirjoitti...

Vesi koostuu homoista. Tai tarkemmin ; toisiinsasitoutuneista, homopuolisista, molekyyli-atomeista, jotka siis sitoutuessaan toisiinsa, muodostavat vettä !! Simple !
Reiät Venhossa edustanevat transuja ? Hoopot = Kridejä..ja vene nimeltään joko "Pirjo" tai... "Kristus" tai "Kirkko" tai miksei jopa ...."Kohtalo".

Tupla-J kirjoitti...

PP, en tiedä kummalla tavalla kommenttisi olisi päättömämäpi, tässä kontekstissa vai itsekseen. Molemmilla tavoilla se on hilpeän absurdi.