Pages

Oikein äänestämisestä

Se homoliittohomma meni sitten eduskunnassa nurin.  Odotettavissa on uusi äänestys samasta aiheesta hyvin lyhyen ajan sisään, niin monta kertaa kuin on tarpeen, kunnes lopputulos miellyttää Edistyksellisiä.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Juu näinhän siinä likemmäs varmuudella käy. Valinta on kuulemma tehtävä läntisen Edistyksen ja itäisen taantumuksen välillä, sanoi Ville Niinistö. Ja presiis samalla tavoin toimitaan myös esim. EU-tasolla, jossa mm. tanskalaiset, irlantilaiset ja portugalilaiset saivat huomata, että äänestys ei ole ohi, ennen kuin lopputulos on Oikea. Mutta kun Suuri Suunnitelma kerran näin vaatii, niin sen mukaisesti on vain pakko toimia. Koska vaihtoehtoa ei kuulemma ole.

Tiedemies kirjoitti...

Äänestys ei ollut eduskunnan äänestys, vaan lakivaliokunnan äänestys ehdotuksesta. Nurin äänestäminen tarkoittaa että lakialoite pitää muokata uusiksi. Sama eduskunta ei samasta aloiteesta käsittääkseni äänestä kahdesti, ellei hallitus tms laita sitä väkisin äänestykseen.

Tupla-J kirjoitti...

Niin siis lakkasiko lakivaliokunta olemasta eduskuntaa vai hä?

Ja joo, kyllähän ne sen "uusiksi" muokkaa.

Elina Keränen kirjoitti...

Mistä tahansa asiasta saa äänestää vain kerran ja se on sen jälkeen absoluuttinen totuus ja yhteiskunnan arvot eivät enää sen jälkeen voi muuttua? Jos homolaki olisi mennyt suoraan kansanäänestykseen niin se olisi mennyt heti läpi, joten teille homovastaisille normaali eduskuntakäsittely on vain hetki lisäaikaa.

Tupla-J kirjoitti...

Juu kuule ei olis.

Massiivisen enemmistön mielestä sekä homot että niiden "häät" ovat irvokkaita.

Tiedemies kirjoitti...

Ei vaan valiokunta esittää suosituksen siitä, onko jokin lakiehdotus sellaisenaan soveltuva laiksi. Se ei päätä, hyväksytäänkö laki. Itseasiassa olin väärässä tässä kohtaa; Lakivaliokunta ei sinänsä edes päätä, tuleeko ehdotus äänestettäväksi sellaisenaan. Lakivaliokunnassa on vain 17 kansanedustajaa, nämä eivät ole "koko eduskunta", vaan 17 yksittäistä kansanedustajaa. Lakivaliokunnan hylkäys ei merkitse tämäntyyppisessä asiassa vielä itsessään mitään. Se vain tarkoittaa että kun asiasta äänestetään, ei siinä ole valiokunnan suositusta.

Suurin osa ihmisistä ei piittaa asiasta, koska homot, homoilu, näiden häät tai avioliitot tai mikään muukaan, ei merkitse heille oikeastaan mitään. Mitään massiivista enemmistöä asiassa ei ole millään kannalla, koska massiivinen enemmistö ihmisistä ei edes tiedä mitä asia merkitsee.