Pages

Ei kristittyjä kiitos, tämä on kirkko

Taannoin uutisoitiin siitä, että maamme evankelisluterilainen kirkko suostuu kyllä lainaamaan tilojaan muslimien moskeijoiksi, mutta rajan kirkko vetää Luther-säätiöön, koska eihän nyt hyvänen aika kristittyjä sovi kirkkoon päästää, siinähän olisi akuutti vaara vaikka jumalanpalvelukselle.  Tähän asti olin ollut siinä kieltämättä hassussa käsityksessä, että kirkot olisivat nimenomaan kristinuskon menoja varten olemassa.  Ja olen muuten vieläkin.

Kun mietitään sitä, että kristillisen katsantokannan mukaan Saatanan, eiku Allahin, palvonta on epäjumalan palvelemista, niin mieleen nousee suhteellisen vähällä yrityksellä yksi kysymys: onko tosiaan niin, että kristittyjen velvollisuus on antaa tilat antikristillisen uskonnon harjoittamiseen näiden eksyneiden sielujen pelastamisen sijaan?

Olen mietiskellyt sitä aikaisemminkin, että minkä takia evankelisluterilainen kirkko pitää edelleen kristillisyyteen viittaavan nimensä, kun se näkyy pitävän arvossa kaikkea muuta sen sijaan, mutta sitten tuli mieleeni, että kyseessä on paraatiesimerkki siitä, mistä edeltävässä kirjoituksessani kerroin.

Taitaa olla aika lopettaa korruption kukkasen rahoitus omalta osaltaan ja ryhtyä sen sijaan tukemaan jotain sellaista kirkkoa, jonka tunnistaa edes suurin piirtein kristilliseksi.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Ja perustehan tietysti oli se, ettei Luther-säätiö päästä naisia papeiksi.

Toisin kuin muslimit, jotka - niin - eivät päästä naisiaan mihinkään.

Kirkollisen loogista !

Valkea kirjoitti...

Luther-säätiö on parempi kohde tuelle kuin valtionkirkko.

IDA kirjoitti...

Itselläni on myös hyvä kuva Luther-säätiöstä, vaikka se onkin voimakkaammin nimenomaan luterilainen, kuin valtionkirkko.

Tupla-J kirjoitti...

En ole kovinkaan hyvin selvillä siitä, missä määrin ymmärrykseni istuu yksiin luterilaisen kanssa, mutta kun kerran Jeesus ei halkonut hiuksia teologisista yksityiskohdista niin en minäkään. Säätiöön siis.

IDA kirjoitti...

Kannattaa käydä katsomassa myös ortodoksinen- ja katolinen kirkko, jos nyt viime mainittu on lähettyvillä. Ei siinä ainakaan mitään häviä.

Tiedemies kirjoitti...

En ota kantaa kiistaan muulla tavalla, mutta kirkon sisällä käsittääkseni Luther säätiön kanssa pahin ongelma on, että Luther säätiön edustajat ovat kieltäneet naispappeuden kannattajilta pääsyn ehtoolliselle oppiriitojen vuoksi.

Ehtoollisen epääminen puolestaan on erittäin raskas toimenpide, koska se tarkoittaa sulkemista seurakunnan ulkopuolelle. Kirkko siis reagoi käsittääkseni tähän insidenttiin kieltämällä Luther-säätiöltä tilojensa käytön.

Siihen, kuka on oikeassa tai väärässä, en ota mitään kantaa, koska se ei minulle kuulu.