Pages

Homous ei ole synti

Luultavasti tänä päivänä, kiitos median jatkuvan asiasta metelöinnin, yleisin harhakäsitys, joka ihmisillä kristinuskosta on, on se, että homous olisi synti.  Kuvitellen, että kristinuskon mukaan ihmiset syntyvät sellaisiksi, että he vain ovat syntisiä riippumatta siitä mitä tekevät, he jyrisevät moraalisesta norsunluutornistaan kristinuskon pahuudesta ja suvaitsemattomuudesta erilaisia ihmisiä kohtaan*.  Näkemyksessä on kaksi ongelmaa, joista ensimmäinen on se, että se ei ole tosi, ja toinen se, että ihmiset ryhtyvät sitten antikristityiksi sen takia, että heitä on johdettu harhaan.

Homoseksuaalisuus ei ole kristinuskon mukaan synti.  Sen sijaan kristinuskon mukaan minkä tahansa ruumiinaukon, joka ei kuulu vaimolleen, hepillä rassaaminen on synti.  Asianlaita ei ole missään määrin riippuvainen kenenkään seksuaalisesta suuntautumisesta, vaan kyseinen teko on synti, syyllistyi siihen hetero, homo, transseksuaali tai mikä hyvänsä marginaalitaho jonka unohdin mainita.  Aivan samalla tavalla kuin vaikkapa murhaaminen on synti täysin riippumatta siitä kuka sen tekee.  Kyse on teosta, ei ihmisestä.

Veikkaan, että jos asioista puhuttaisiin niiden nimillä, massiivinen enemmistö ihmisistä, jotka nyt ovat puolustavinaan "homoseksuaalien asemaa kirkossa", pitäisivät visusti leipäläpensä ummessa.  Tämä johtuu siitä, että siinä, missä ihmisiä, etenkin sellaisia, joiden ei tiedä tehneen mitään väärää, on perin luontevaa puolustaa, kun taas aika harvalla riittäisi pokka tuomita kristinusko sen takia, että se ei kannusta minkään sortin haureuteen vaan nimeää sen synniksi.  Nimitykset lutka ja häntäheikki negatiivisine sointeineen kun eivät ole Raamatusta peräisin eivätkä kristinuskon yksinoikeus.

Asiassa ei ole siis kyse ihmisryhmän tuomitsemisesta saati kenenkään syrjimisestä kirkossa sen takia että tämä on mikä on.  Asiassa on kyse siitä, että yksi synti muiden joukossa on ja pysyy sellaisena, koska ihmisillä sen enempää kuin kirkoillakaan ei ole mitään lupaa ryhtyä muokkaamaan kyseisiä määritelmiä zeitgeistin mukaisiksi.

Tietysti on varmasti paljon ihmisiä, jotka tuomitsevat kirkon jo siksi, että se toteaa synnin olevan syntiä.  Tämä johtuu siitä, että he harrastavat sitä paljon mieluummin kuin pidättäytyvät siitä, tai ainakin pitävät moraalittomana* (jep, heidän ikioman lumihiutaleisen moraalinsa mukaan) sitä, että joku ylipäätään kehtaa asettaa moraalin, kuten kyseinen uskonto tekee.  Se on jokseenkin yhtä viisasta kuin suuttua kuuselle siitä ettei se ole auto, mutta kukin on vapaa tiensä valitsemaan, eikä sille mahda mitään, että valinnoilla on seurauksensa ja osa niistä tuottaa sellaisiakin, jotka eivät ole toivottuja.

*Se, että he tuomitsevat toisen tahon täsmälleen samasta mitä tuomitessaan itsekin tekevät, ei näy näitä haittaavan.

0 kommenttia: