Pages

Junttipuolue

Perussuomalaisia on lukemattomia kertoja nimitetty junttipuolueeksi ja sen äänestäjiä vähintään vihjattu jos ei suoraan nimitetty yhteiskunnan pohjasakaksi ja älyllisesti vähälahjaiseksi porukaksi.  Joidenkin mielestä tämä junttiporukan maine ja leima on erinomaisen tehokas ase tätä porukkaa vastaan - minun mielestäni mikään ei voisi olla sille parempi puolustus.

Persut ajavat yksinkertaisia asioita, joiden taakse yksinkertaiset ihmiset voivat asettua.  He eivät käytä poliittisen ohjelmansa julkituontiin lukemattomien jargonisivujen puhelinluetteloita, joiden sivulauseisiin ja alaviitteisiin voidaan piilottaa aivan mitä tahansa ja joihin vetoamalla voidaan myös kieltää vastuu aivan mistä tahansa.  Pilkka on sikäli osuvaa, että tyhmäkin tajuaa mistä on kyse.

Intelligentsijan kannattajapuolueet puolestaan yrittävät vedota siihen, että ette kai nyt halua samaistua sellaisiin idiootteihin, jotka ilmaisevat itseään ihan oikeasti ymmärrettävällä suomella ja ajavat vielä suomalaisten asiaakin?  Hyvänen aika - duunareihin ja muihin käytännössä tuottavassa työssä kätensä ryvettäviin ihmisiin?

Minä en kaiken kaikkiaan tiedä missä määrin fiksuja Perussuomalaiset yleisesti ottaen ovat.  Minä kuitenkin tiedän heidän olevan ainoa puolue, jonka suunnitelmien käytännön toteutukset eivät ole säännönmukaisesti olleet järkyttävässä ristiriidassa jokaisen todellisuuteen koskaan tutustuneen oikeustajun ja laskupään kanssa.

Minä olen lukenut sen verran historiasta ja aatehistoriasta, että olen ymmärtänyt kaikkein vaarallisimpien ja tuhoisimpien ihmisten olevan nimenomaan niitä älykkäitä ihmisiä, jotka eivät ole joutuneet koskaan tekemisiin konkreettisen todellisuuden - kuten palkkansa ansaitsemisen tai tulosvastuun kanssa.  Älykkyyden palvonta ja vapaiden käsien antaminen tahoille, joilla ei ole pienintäkään käytännön kosketusta todellisuuteen, ovat mahdollistaneet koko läntisen maailman itsetuhon tielle ajaneet ideologiat.

Älykkyys ei ole viisautta - eikä yksinkertaisuus typeryyttä.  Älykkäät ihmiset eivät ehkä tule ajatelleeksi kummalla on vähemmän varaa tehdä elämässään virheitä: sillä, joka maksaa niistä korkeimman mukaan, vai sillä, jolle ei koskaan tule valitsemastaan politiikasta mitään seurauksia?  Miettikää tuota kysymystä hetki ihan rehellisesti.  Vastatkaa sitten uudestaan kysymykseen siitä, haluatteko äänestää älykkäiden ihmisten puoluetta, vai niiden, joilla ei ole varaa rakennella pilvilinnoja rahvaan kärsittäviksi?

Politiikassa ei rehellinen ihminen pärjää - tai niin ainakin valehtelijat uskottelevat.

2 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Eikö se Junttipuolue ole Keskusta?

Tupla-J kirjoitti...

Arvon matruunan kirjoituksessa kyllä, mutta Octavius ehti ensin.

Ei sillä, kyllä molempia on junttiudesta syytetty. Olen vain kuullut junttiussyytöksen paljon useammin standardeja kuin agraareja kohtaan.