Pages

Lyhyt miete ongelmanratkaisusta

On valitettavan yleistä nähdä ihmisten toistavan samassa tilanteessa kerta toisensa jälkeen intuitiivisinta tapaansa lähestyä pulmaa, joka ei tuota ongelmaan minkäänlaista ratkaisua.  Usein väärät keinot oikeaan ongelmaan vain pahentavat ongelmaa.

Yleensä miehet lähestyvät ongelmia suoraan ja tekojen pohjalta, kun taas naiset epäsuorasti ja tunnepohjaisesti.  Usein miehet turhautuvat naisten kyvyttömyyteen käsitellä asioita maskuliinisin keinoin ja naiset miesten kyvyttömyyteen kohdata asiat feminiinisesti.  Koska molemmilla sukupuolilla on ongelmiin intuitiivinen lähestymistapa, he yrittävät soveltaa sitä kaikkeen, ja turhautuvat erityisesti toisiinsa, kun tavat eivät kohtaa.

Molemmat pitävät kynsin ja hampain kiinni siitä, mitä osaavat, ja jopa pelkäävät lakkaavansa kiinnostamasta kumppaniaan jos koettavat lisätä repertuaariinsa vastakkaisen sukupuolen toimintatapoja.  He eivät erota sukupuolensa kieltämistä sen täydentämisestä.  He pelkäävät hiljaisuutta niin paljon, etteivät edes yritä saada riitasoinnusta harmoniaa.

Tästä syystä olennaista olisi, että sukupuolet harjoittaisivat nimenomaan niitä tapoja käsitellä ja kohdata ongelmia, johon heidän luontonsa ei heitä ohjaa itsestään - niitä ominaisia kun treenaa jo huviksi.  Tämä antaa heille suurimman välineistön kohdata niin materiaalisen kuin tunne-elämänkin karikot ja valita kuhunkin ongelmaan sopivin väline.

Kun ihminen kykenee rakentavaan ongelmanratkaisuun ongelman luonteeseen katsomatta, on hän viimein eheä.

3 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

Luulenpa, että olen samaa mieltä.

Koko ongelma ei tosin oikeastaan aktualisoidu meillä kotona, kun vaimo on insinööri.

Pasi Turunen kirjoitti...

Naisille mikään ongelma ei varsinaisesti ole se oikea ongelma, vaan se on ongelma miltä se ongelma tuntuu.

Tupla-J kirjoitti...

VX, noinhan se on jos naista ei ole kasvatettu. Samalla tavalla kasvattamaton mies pyrkii luonnostaan hallitsemaan suoralla tavalla ja kaikkea. On kuitenkin olemassa myös asioita, joille ei mahda mitään ja joiden kanssa tulee toimeen nimenomaan huolehtimalla siitä miltä asiat tuntuvat.

Kumpikin lähestymistapa tuottaa katastrofeja, jos sitä yrittää soveltaa kaikkeen.