Pages

Miehen mallia foorumilta?

Tämä uutinen sai minut aavistuksen surulliseksi ja vihaiseksi asioiden nykytilaan, mutta se sai myös ajattelemaan, mitä asialle voisi tehdä.  Lyhyesti siis kyse on tilanteesta, jossa yhä useampi isättä ja miehen mallitta kasvava poika on aina vain epätietoisempi siitä, miten olla ja käyttäytyä kuin mies, ja ottaa yhteyttä Poikien Puhelimeen kysyäkseen apua.

Tulin sitten miettineeksi, että sama tuskin olisi kovin vaikea toteuttaa internetissä vaikkapa keskustelupalstan muodossa.  Olen kohtalaisen varma siitä, että itseni mukaanlukien hyvin moni elämässään jotain asioista oppinut ja viisastunut mies osaisi ja haluaisi auttaa nuorempiaan pääsemään yli vaikeuksista, joiden kanssa itse on paininut.

Mitä enemmän asiaa ajattelen, sitä enemmän harmittelen sitä, että moista ei ollut saatavilla itseni ollessa nuorempi.  Sellainen sivusto palvelisi kaikkien etuja, kunhan moderaatio tekisi selväksi, että kyseessä on väärä paikka kasvattaa internetkikkeliä toisten kustannuksella.

Toki voi olla, että tällainen sivusto on jo olemassa enkä minä tiedä asiasta mitään, mutta kun en tiedä, niin ajattelin heittää ajatuksen ilmaan.  Eihän sellainen sivusto kenellekään isää vastaa, tuskin isoveljeäkään, mutta uskoisin vähänkin olevan parempi kuin ei mitään.

Ei tartte kuin vähän hyvää tahtoa ja taitoa pistää pystyyn foorumi.

3 kommenttia:

hannes kirjoitti...

Tuo on oikeesti tosi hyvä idea. tosin sanoisin moderointiin lisäksi sen, että siellä ei hillus nämä femakot myöskään, niiden interaktiivisten kikkeileiden lisäksi.

Tupla-J kirjoitti...

Aivan. Olisi terveellistä, että miespuolinen ihminen pääsee jakamaan kokemuksiaan miesseurassa. Jos paikalle änkeää naisia tarjoamaan omaa näkökulmaansa ja kaipaamaan huomiota, itse asiaan ei päästä keskittymään.

Kami kirjoitti...

Minua raivostuttaisi tuo, ellen olisi jo monta vuotta sitten tottunut siihen aivomenstruaatioon että ei saa lapsille opettaa mitään, vaan niiden pitää saada löytää naiseutensa ja miehuutensa itse, koska joku yksi promille kokee moisen valmiin roolin ehkä ahdistavana.

Minusta tuota loistokasta ajattelumallia voisi soveltaa oppilaitoksissa myös. Se on väärin tuputtaa ihmisille jotain yleistä tietoa yleisistä asioista. Se on holhoamista. Heidän persoonansa ja vapautensa rajoittamista. Koululaitos pitäisi muuttaa sellaiseksi, että siellä opittaisiin itse mitä huvittaa. Ei mitään valmiita kirjoja. Itse saisi kirjoittaa kirjat.

Eipäs kun vitut, raivostuttaa se vieläkin.

Eri mieltä olen kanssasi siinä, että minusta nämä roolikasvatuksen hiekottajat ja vesittäjät saavat nyt korjata sen mitä ovat kylväneet ja sen kiitoksen mitä ansaitsevat.

He saavat:

1)Sukupolven miehiä, jotka ovat ihan eksyksissä, joita ei kiinnosta mikään ja jotka lopulta, jos saavat selville kuka on syypää heidän vitutukseensa ja hämmennykseensä, alkavat vihata oikein kunnolla.

2) Naisia jotka yrittävät saada kaiken samalla kertaa, etsivät kadonnutta turvaa pakko-oireisesta täydellisyydentavoittelusta ja keinotekoisesta kovuudesta, mutta hajoavat jo alkumetreillä henkisesti (tai fyysisesti) ja ovat loppuikänsä lääketeollisuuden suurimpia rahoittajia.