Pages

Demokratian kompastuskiviä

Demokratia, yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen perustuva kansanvalta, joka suodaan kaikille täysi-ikäisille kansalaisille, ei ole kovin hyvä idea. Se ei ole kovin hyvä idea siksi, että silloin asioista eivät pääse päättämään parhaat vaan ne, jotka pitävät eniten meteliä.

Suurin vaikutus on niillä, joiden mielipiteiden näkyvyys ja kuuluvuus on valtakunnallisesti suurin. Tästä voisi oikeastaan ottaa sanan mielipiteet poiskin, koska poliitikon tunnistaa nykyään siitä, että se ei sano mitään, mitä ei voisi vetää samantien takaisinkin, eikä sano suoraan ja selvästi ikinä mitä ajaa.

Kansa pidetään siis pimennossa niistä asioista, mitä politiikkaa heidän äänestämänsä ihmiset ja puolueet ajavat, ja keskitytään sen sijaan informoimaan siitä, mitä heidän parisuhde-elämälleen kuuluu. Kyseessä on sumutus: keskitytään siihen, mitä suu puhuu, ja jätetään huomiotta se, mitä kädet tekevät.

No, nyt tulin kirjoittaneeksi siitä, miksi demokratia ei pääse toteutumaan, vaikka alkujaan piti kirjoittaa siitä, miksi demokratia ei ole kovin hyvä idea silloinkaan, kun se toteutuu. Ei muuta kuin pyyhkäistään vaahto suupielistä ja koetetaan uudelleen.

Kansa ei ole kovin viisasta. Kukin ihminen kuvittelee, että hän kavereineen edustaa kansaa, mutta kun kansaa edustavat aivan yhtä lailla kaiken sortin kriminaalit, byrokratiakoneiston jäsenet ja työmarkkinatukivallankumoukselliset, päästään tilanteeseen, jossa häkellyttävän monella on ihan muut intressit kuin Suomen talouden, turvallisuuden ja jatkon takaaminen. Oma suu on keskivertoäänestäjällä lähempänä kuin lähimmäisen suu, ja jos äänestämällä pystyy ajamaan omaa etuaan toisten etua vastaan, niin myös tehdään.

Tämä on demokratian ongelma: se keskittää ihmisten resurssit siihen, että tapellaan omien kanssa siitä, kuka vetää eniten kotiinpäin, eikä ketään ole valvomassa molempien yhteistä etua, kilpenä riitapukarien välissä niin, ettei kumpikaan tulisi kohdelluksi väärin. Demokratiassa oikeustajun korvaa häikäilemätön omanedutavoittelu, ja siinä missä se on järkevää toimintaa valtiotasolla, se on antisosiaalista ja uskomattoman tuhoisaa toimintaa valtion sisällä. Täten poliitikot, jotka eivät sano mitään loukatakseen ketään, ovat ainoita, joita kukaan suostuu äänestämään, vaikka tietääkin, että he ovat alusta loppuun korruptoituneita valehtelijoita. Heille ei ole vaihtoehtoja.

Demokratia on siis huono systeemi, mutta siitä voisi tehdä vähemmän huonon sillä, että vietäisiin yhteiskunnassa loisivalta roskasakilta äänioikeus pois: ken ei työtä tee, sen ei äänestämänkään pidä. Olen myös sitä mieltä, että ihmisten, jotka pääsevät asemaan, jossa he käyttävät muiden ihmisten tuottamia resursseja, ei tulisi saada äänestää päättäjistöstä, koska heillä on silloin oma lehmä ojassa byrokratiasektorin kasvattamiseksi.

Jos äänestää voisivat vain ne ihmiset, jotka de facto koko yhteiskunnan pyörittämisen rahoittavat, Arkadianmäellä kököttäisi melkoisesti pienempi määrä tuhoisia ideologioita ja fiilispolitiikkaa kannattavia haihattelijoita, jotka eivät ole tehneet eläessään päivääkään tuottavaa työtä. Se olisi myös reilumpaa kuin mikään vaihtoehtonsa.

Mitään tolkkua perustetta sille, miksi yhteiskunnan elätit saisivat päättää, ketkä yhteiskunnan asioista valitaan päättämään, ei ole.

Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat, ja niin sen pitääkin olla.

8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

"Mitään tolkkua perustetta sille, miksi yhteiskunnan elätit saisivat päättää, ketkä yhteiskunnan asioista valitaan päättämään, ei ole."

On yksi. Se pitää heidät tyytyväisenä.

Demokratia ei ole ikinä teeskennellut olevansa erityisen tehokas hallitusmuoto, tehokkain hallitusmuoto on aina jonkin sortin natsimiehitys tai sotilasjuntta (tämä on mm. se syy miksi liikeyritysten sisäinen rakenne on poikkeuksetta diktatuuri). Mutta sillä on se vertaansa vailla oleva hyvä puoli että se pitää roskasakin poissa barrikadeilta polttopulloja viskomasta.

Demokratian hyvät puolet eivät siis tule siitä että sillä saataisiin aikaan hyviä päätöksiä, vaan siitä että sillä saadaan aikaan keskimäärin ketään pahasti suututtamattomia päätöksiä. Mikään muu ei ole niin yleinen syy valtion romahtamiseen kuin sisäinen hajaannus, ja demokratia nimenomaan torjuu sitä erittäin tehokkaasti mielistelemällä vähän kaikkia muttei paljon ketään. Tämän vuoksi kansa on "oikeassa" silloinkin kun se on selvästi ja perinpohjaisesti väärässä.

Tiedemies kirjoitti...

Olen myös sitä mieltä, että ihmisten, jotka pääsevät asemaan, jossa he käyttävät muiden ihmisten tuottamia resursseja,

Markkinatalous perustuu siihen, että kaikki ihmiset nimenomaan käyttävät toistensa tuottamia resursseja kaiken aikaa.

Kannattaa muotoilla väitteensä niin, että niissä on jotain järkeä, jos siis halua onnistua "demagogina".

Juho kirjoitti...

Kirjoitat asiaa, kuten myös anomuumi kommentoija, vaikka häneltä lipsahtikin ikävästi natsikortti ulos hihasta.

Demokratiasta on luultavasti kärsittävä niin kauan kun jälkikristillisen arvomaailman höyryt vielä leijuvat Maan päällä. Ehkä ilmastonmuutos puhaltelee niitä pois.

Tupla-J kirjoitti...

Tiedemies, luetun ymmärtämisesi ei ole kovin onnistunutta. Tarkoitan luonnollisesti toisten tuottamilla resursseilla kerättyjä veroja ja niiden kohdentamista eli viittaan elättikastin toimintaan.

Sikäli kun yrittää lukea kaikkea tekstiä mahdollisimman älyttömällä tavalla, ei saa juuri mistään tolkkua. Se on kuitenkin oma valinta.

Anonyymin kommentti oli hyvä, en tosin ole samaa mieltä, mutta pureksin sitä vielä tovin ennen kuin kerron miksi.

Tupla-J kirjoitti...

No niin.

On yksi. Se pitää heidät tyytyväisenä.

Tämä on harhaluulo. Ei äänioikeus tai demokratia tee ketään tyytyväiseksi. Kun ihmiselle annetaan nimellisesti mahdollisuus vaikuttaa, mutta hänen yrityksensä vaikuttaa eivät tuota toivottua tulosta, hänestä tulee vihainen. Katso esim. maahanmuuttokriittisiä. He ovat helvetin vihaisia eivätkä he saa ääntään kuuluviin äänioikeudestaan tai asiansa meriiteistä huolimatta.

Samaan aikaan joka sortin hullut utopistit ja fiilaripoliitikot ajavat tuhoisia ja itsekeskeisiä agendojaan, suututtaen kerran toisensa jälkeen kaikki, jotka ymmärtävät, mitä kyseisten poliitikkojen teot saavat aikaan.

Mitä tulee polttopullojen lentelyyn tmv, ei demokratia ole missään päin maailmaa sitä estänyt. Sen esti (siihen asti kuin niin teki) ihmisten kunnollisuus, mistä oli pitkälti kiittäminen kasvatusta Herran pelkoon.

Tiedemies kirjoitti...

Luetunymmärtämisessäni ei ole vikaa, tiesin kyllä tarkkaan, että yritit viitata verotukseen.

Päätin kuitenkin kommentoida sitä, mitä todella kirjoitit, en sitä, mitä oletettavasti tarkoitit.

Nimetön kirjoitti...

Öö mitä vittuu oikeesti? Mun mielest natsisaksa on se juttu! XDD

Tupla-J kirjoitti...

Jahas. Sillä siemenellä korjattiin kyllä aika kökkö sato.