Pages

Uusien puolueiden nousun syy

Moni on miettinyt, minkä takia Perussuomalaiset on noussut valtavaa tahtia maamme poliittiselle kartalle merkittäväksi pelaajaksi. Yhtä moni (luultavasti kyseessä ovat samat naamat) miettii, minkä takia vanhat valtapuolueet menettävät jatkuvasti paikkojaan, erityisesti vasemmistopuolueet. Päätellen siitä, mitä vanhat puolueet tekivät eurovaaleissa, kukaan ei ollut keksinyt vastausta.

Annan vinkin: miettikää hetki sanaa kansanedustuslaitos.

Sen olisi tarkoitus meinata laitosta, jossa kansan edustamat kaverit ajavat edustamansa kansanosan politiikkaa. Mitä kansanedustuslaitoksissa ja erityisesti vasemmistopuolueissa sen sijaan tapahtuu?

Niissä leijutaan ja pidetään itseä kansaa parempina - ei suinkaan osana sitä. Vasemmistopuolueiden ja heidän äänestäjiensä identiteetti perustuu alusta loppuun siihen käsitykseen, että me ollaan hei parempia ja korkeampia kuin te tavalliset hoomoilaset. Äänestäkää meitä, koska me tiedetään paremmin. Jos haluat olla tavallista tallaajaa parempi, äänesi kuuluu meille.

Loppujen lopuksi kovinkaan moni ei halua äänestää moisia ylimielisiä kusipäitä, jotka kuvittelevat moista ilman mitään konkreettista perustetta. Paikalleen jämähtäneet, korruptoituneet ja omaa etuaan kansan edusta piittaamatta ajavat puolueet, kuvittelevat, että heidän statuksensa osana vanhaa puoluekoneistoa takaa automaattisesti sen, että he tietävät asiat paremmin kuin muut ja ovat oikeutettuja hallitsemaan riippumatta siitä, millaisia tuloksia he saavat aikaan.

Timo Soini ilmaisi halunsa liittyä tähän pöhöttyneeseen, itseriittoiseen ja ylimieliseen massaan haistatellessaan ihmisille, jotka olisivat äänestäneet Perussuomalaisia jos Jussi Halla-aho olisi ollut heidän listallaan. Hänkin lähetti sen signaalin, että hei, mä olen parempi kuin te, moukat.

Porukan, jonka identiteetti rakentuu sille, että kuvitellaan olevansa parempia kuin äänestäjät, on hiton vaikea ylläpitää valta-asemaa, jos mitään vaihtoehtoja on tarjolla.

Puolueelle, joka sanoo: me olemme samanlaisia asioista ajattelevia ihmisiä kuin tekin ja jaamme teidän huolenne ja toiveenne, on paljon enemmän tilausta, kuin puolueelle, joka hymistelee perusteettomassa paremmuudentunteessaan ja ylimielisyydessään kuvitellen voivansa ylhäältä käsin sanella mitä mieltä kenenkin mistäkin tulee olla.

Ihmiset haluavat oman mielipiteensä kuuluviin. Eivät yläpuolelleen asettuvan eliitin. He haluavat puolueen, jonka jäsenet edustavat heitä. Perussuomalaiset näyttäytyi heille sellaisena, ja se voitti sillä kannatusta. Siitäkin huolimatta, että sillä oli juntti- ja SMP-imago. Nyt se on antanut ymmärtää haluavansa kuulua kansan sijasta hallitsevan eliitin jengiin, ja kansa pettyy taas.

Maamme suurin puolue, nukkuvat, odottaa edelleen, että joku alkaisi (ja jaksaisi) kuunnella kansaa.

1 kommenttia:

IDA kirjoitti...

"Nyt se on antanut ymmärtää haluavansa kuulua kansan sijasta hallitsevan eliitin jengiin, ja kansa pettyy taas."

No ei kai se vielä ole mitenkään varmaa?

PS:n johdossa selvästi säikähdettiin sitä, että puolue "hajoitettaisiin". Perussuomalaiset kuitenkin elää tai kuolee paikallistoiminnan kautta. Johdolle tuli tarve näyttää, että mitään "sanelua" - miksi ne ilmeisesti Halla-ahon listan kokivat - ei hyväksytä.

Yksi näköharha puolueen sisällä tulee siitä, että jäsenmäärä on jollain alueilla suurempaa, kun taas kannatus, mutta osallistumattomuus, suurempaa muualla. Itse ainakin puoluekokouksessa huomasin, että kaikille oli tärkeää saada keskeisiä paikkoja omille alueilleen. Mistään aatteellisista erimielisyyksistä ei ollut edes puhetta.

Aikaisemmin puoluejohto huomioi niiden alueiden toiveet, jossa järjestötoiminta on vilkkainta. Seinäjoki oli koko puolueen historian ensimmäinen kokous, jossa edes oli ns. massoja mukana.

Luulenkin, että tilanne on muuttumassa ja valtakunnalliset asiat alkavat saada enemmän painoa puolueen politiikassa. Soini latasi tästä eräälle vanhastaan puoluevaltuustoa dominoimaan tottuneelle piirille aika pahastikin puoluekokouksessa.

Tilanne siis tavallaan elää, eikä pidä olettaa, että Soinin julkisuuteen lehtien kautta väännettyjen ( vääristeltyjen ) puheiden kohde olisimme aina nimenomaan me "maahanmuuttokriitikot"

Muuten olen samaa mieltä, että jos Soini nyt leijuu johonkin hybrikseen voittamattomuudestaan, josta - korostan, että valehtelevan ja politikoivan median kautta - on ollut merkkejä niin koko puolue menee sitten alta.

Saa Soini kuitenkin eläkkeen ;)