Pages

Kirkko ja homot

Kirkko on joskus ollut hyvin konservatiivinen voima. Tätä nykyä se kuitenkin "etenee edistyksen aallonharjalla", jopa siunaillen homojen parisuhteita, vaikka näistä ei ole yhteisöä ajatellen minkään valtakunnan hyötyä. Minun nähdäkseni kirkon ei todellakaan kannattaisi tehdä näin.

Sisä- ja ulkoryhmäjakoa on tehtävä - ja tullaan tehneeksi usein silloinkin, kun sitä ei tehdä tietoisesti. Halutaanko hyväksyä homoparit, jotka eivät voi tehdä lapsia, vai homoja vierastavat änkyrät, jotka voivat tehdä lapsia? Vaihtoehdot ovat toisensa poissulkevia, ja näistä ryhmistä vain toisten kautta (uskonnollinen) yhteisö voi jatkua. Överiksi menevä avomielisyys vieraannuttaa konservatiivit ja toisaalta haalii yhteisöön jäseniksi matskua, jolla yhteisö ei tee mitään.

Toinen olennainen pointti on se, että haaliessaan mieluusti uutta verta vanhan kustannuksella, osoittaa kirkko olevansa epäluotettava. Se haluaa tehdä jatkuvasti yhä uusia sirkustemppuja haaliakseen uusia, ei pitääkseen vanhat. Koska kirkon vanhat jäsenet eivät voi luottaa siihen, että kirkko edustaa niitä asioita, joiden takia he ovat kirkkoon liittyneet, he eroavat kirkosta. Kirkko menettää instituutiona voimaansa ja uskovaiset ihmiset hakeutuvat muihin ryhmiin etsimään sitä, mitä taannoin kirkosta sai - pirstoutuen eri klikkeihin ja vailla yhteistä kattoa, joka heillä ennen valtiokirkossamme oli.

Lopputuloksena kirkkoa kansoittavat ihmiset, jotka kyllä kokevat olevansa hyviä ja suvaitsevaisia (ja voivat tätä mainiosti ollakin), mutta eivät ketkään muut. Tällöin yhteisö jää varsin pienen piirin selkääntaputtelukerhoksi, ja maassamme on 300 enemmän tai vähemmän toisilleen vierasta uskonnollista yhteisöä. Näyttämällä perinteilleen ja konservatiiviselle linjalle ovea kirkko sahaa omaa oksaansa.

2 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

Minä konservatiivi en ole vielä eronnut kirkosta, mutta mieleen on tullut monta kertaa.

Kirkko ilmeisesti ajattelee niin, että tällä lässynlässyn tyylillä kirkon jäsenkunta putoaa kaikkein hitaimmin. Jos kirkko ryhtyisi vetämään kristillistä ja konservatiivista linjaa, aluksi sieltä lähtisi paljon ihmisiä pois.

Ilmeisesti kirkko elää samanlaisessa kvarttaalitaloudessa kuin firmatkin. Diskonttokorko on korkea eli "minun jälkeeni maailmanlopppu".

Tupla-J kirjoitti...

Aika on epävakaa. Ihmiset tarvitsevat jotain konservatiivista ja luotettavaa, mihin tukea. Kirkosta ei tätä tehtävää täyttämään ole - sillä ei ole selkeää identiteettiä toisin kuin muutama vuosikymmen takaperin.