Pages

Vihreää logiikkaa

Vihreät sitten menivät tekemään sen.

"Perussuomalaiset on puolueena olleet maahanmuuttokriittinen. Heidän näkyvä poliitikkonsa on nyt avannut konkreettisesti sitä, mitä tämä kriittisyys käytännössä tarkoittaa. Perussuomalaisten hiljaisuudesta voi tehdä sen tulkinnan, että kenet raiskataan ensin -puhe on ihan linjassa puolueen periaatteiden kanssa. En olisi uskonut, että joudun vielä 2000-luvulla ylipäätään käymään tällaista keskustelua, hämmästelee Järvinen."

Muita asiaa kommentoimattomia ja täten vihreän logiikan mukaan samassa linjassa olevia ovat ainakin C.G.E. Mannerheim, Jyrki Katainen, Adolf Hitler, Barack Obama ja Jeesus.

Hyvä peli, vihreät!

2 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kyllähän Barack Obaman tulis ainakin jotain kommentoida, koska eikös hänet valittu presidentiksi juuri suomalaisen vihervasemmiston ansiosta. Tai ainakin ne itte niin luulevat.

Kami kirjoitti...

Lähinnä tuo kertoo siitä minkälaiseen rooliin perussuomalaiset halutaan asettaa kyseisen kirjoittaja.

Se rooli on vihollinen.

Viholliskuvan muodostamisessa moinen jaottelu on tarpeellista, jopa pakollista. Joko olet puolella tai vastaan. Muuten menee liian monimutkaiseksi toiminnan kannalta.

Kun viholliskuva on olemassa ja hyväksi todettu, toimintamalli on selvä: vihollisen tuhoaminen. Sitä varten tarvitaan sitten demonisointia ja mustamaalausta.

Minun usko politiikkaan vähenee aina hieman lisää
(jos se nyt on enää mahdollista), kun näen moista. Viholliskuvan ylläpitäminen ei ole edullista jos tavoitteena on ratkoa yhteisiä ongelmia. Saada aikaan toimivia ratkaisuja. Kehittää ja määritellä. Ainut missä se on helvetin hyvä kun pitää ruveta vetelemään liipasimesta.

Minun silmissä moinen retoriikka on siis pohjimmiltaan sitä, että: "Ampuisin teidät kaikki, mutten uskalla, joten hiekotan, poljen jalkaa, haraan vastaan ja vittuilen."