Pages

Kulttuurien kommunikaatiosta

Kulttuureja on monenlaisia, kuten kaikki hyvin tiedämme.

Kulttuuri on kuitenkin eläin, joka ei normaalisti elä umpiossa. Kulttuuri voi vuorovaikuttaa muiden kulttuurien kanssa, ja täten kehittyä kelpoisemmaksi kulttuuriksi. Tätä prosessia kutsutaan kulttuurievoluutioksi. Kulttuurievoluution positiivisen kehityksen (staattisuuden ja rappion sijaan) ja niiden säilymisen kannalta olennaisin tekijä on edellämainittu kulttuurin vuorovaikutus muiden kanssa.

On kuitenkin kulttuuri, joka ei omaksu yhtään mitään muilta kulttuureilta. Se ei opi, ei kehity, ei jousta eikä hyväksy. Sen sijaan se pyrkii aktiivisesti levittämään itseään kaikkialle ja tuhota pois kaikki maailman muut kulttuurit. Tässä ei sinänsä olisi mitään ongelmaa, jos jengi haluaisi elää maailmassa, jossa eletään siten kuin reilu 1000 vuotta sitten lähi-idässä elettiin.

Ongelma muodostuu siitä, että edes kyseisen kulttuuripiirin sakki ei halua elää maailmassa, jossa eletään kuten lähi-idässä reilu 1000 vuotta sitten elettiin. Sen takia kyseisistä maista muuttaa jengiä niihin paikkoihin, joissa ei eletä sillä tavoin. Siellä he haluavat elää modernin maailman mukavuuksilla, mutta omilla ehdoillaan, joilla siis aikaansaadaan reilun tuhannen vuoden takaisen lähi-idän kehitystaso. Mitään myönnytyksiä ei tehdä eikä ymmärretä, että edellytys sille, että ne muut paikat ovat kehittyneet sellaisiksi mitä ne nyt ovat, on kyseisen kehittymis- ja muuttumiskyvyttömän kulttuurin poissaolo.

Jos moderni maailma haluaa säilyä modernina, sen on joko tuhottava tai eristettävä islam. Vaihtoehtoja ei ole, koska vastapuoli ei osaa kommunikoida, oppia, kehittyä, joustaa saati hyväksyä.

1 kommenttia:

Jukka Aakula kirjoitti...

Tää on hyvä pointti. Siis että kulttuurit kommunikoivat tai eivät kommunikoi keskenään.

Kulttuurien sietää kyllä - kuten yksilöiden - säilyttää oma olemuksensa ja autonomiansa, mutta jos ne eivät kykene kommunikoimaan toisten kulttuurien kanssa ne ajautuvat ongelmiin.

Seurauksena se mitä mainitset.

Se millaista kommunikoinnin pitäisi olla onkin sitten monimutkaisempi kysymys. Mitä pitäisi esimwerkiksi ajatella juutalaisista.

Hauska esimerkki ei-kommunikoivasta kulttuurista josta ei voi kuitenkin olla pitämättä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pohjois-Sentinel