Pages

Tasa-arvoistamisen hedelmiä

Jälleen kerran havaitsen olevani ylpeä siitä, että en ole antanut nykyaikaisen tasa-arvovouhotuksen juurikaan vaikuttaa itseeni. Samantapaisia havaintoja (kuin linkatussa tekstissä) olen itsekin tehnyt, ja todennut, että se aiheuttaa molemmissa sukupuolissa valtavaa turhautumista ja tyytymättömyyttä niin itseen kuin muihin.

Sukupuolirooli: sosiaalinen konstruktio? My ass. Pikemminkin kulttuurievoluutiossa kelpoisimpana selvinnyt tapa toimia ja suhtautua elämäänsä. Kiitos feminismin, marxismin ja muiden järkijättöjen hullujen kehittämien teorioiden, on normaali, järkevä suhtautuminen sukupuoliin ja sukupuolirooleihin passé, tilalla vaihtoehtonsa identiteettikriiseineen ja naurettavine ylilyönteineen.

Koska nykyään yleistäminen on väärin, ei mitään saa määritellä. Ei mukamas ole sukupuolille ominaisia tapoja käyttäytyä saati laadullisia eroja kulttuureissa, uskonnoissa tai missään muussakaan. Tuloksena on tilanne, jossa jengi ei tunne itseään saati muita, löydä mitä toisista etsii (harvempi tahtoo seurakseen erityisen maskuliinista naista saati feminiinistä miestä), eikä luota kehenkään eikä mihinkään, koska ei katso voivansa enää ennustaa toisten käyttäytymistä kiitos monen päällekkäisen kulttuurin keskenään ristiriitaiset käyttäytymismallit.

Tämä perseily on pirstonut yhteiskunnan, tehnyt ihmisistä sulkeutuneempia kuin koskaan ennen ja pahoinvoivampia kuin koskaan ennen. Mitä hyvää tällä "edistyksellä" on voitettu?

2 kommenttia:

Ava kirjoitti...

"Sukupuolirooli: sosiaalinen konstruktio? My ass. Pikemminkin kulttuurievoluutiossa kelpoisimpana selvinnyt tapa toimia ja suhtautua elämäänsä."

Toisinaan ajaudun kovastikin pohdiskelemaan sitä, kuinka lähellä tai kaukana nykyinen kulttuurievoluutio on biologisesta evoluutiosta. Eli tukeeko vai turmeleeko ensin mainittu jälkimmäistä.

Voisi kai toisaalta nimittäin ajatella, että tuo tasa-arvovouhotus on juuri sen samaisen kulttuurievoluution tuotosta, joka on ollut luomassa myös niitä (biologiaan perustuvia) sukupuolirooleja.

Kaiken kaikkiaan on jäänyt kohtuullisen synkkä käsitys nykyisestä kulttuurista, varsinkin projisoituna biologiaan. Kun näyttää siltä, että ne ovat etääntyneet - kulttuuria on ohjaamassa varsin epäbiologiset päämäärät. Siinä, missä sukupuolirooleista saattaa löytyä biologisesti perusteettomia sellaisia, yhtä perusteettomasti sukupuolieroja näemmä koetetaan oikein yhteiskunnan voimin kaventaa - molemmat ilmetessään osoituksena siitä, että syyt eivät löydy enää biologiasta vaan aivan jostain muualta.

Tai sitten ihmiskäsitykseni kummastakin sukupuolesta on vaan jäänyt liian primitiiviselle tasolle soveltuakseen nykyaikaan.

Nimetön kirjoitti...

Sukupuolitasa-arvo saa välillä aikaan jopa tragikoomisia farsseja. Aihetta käsitelty lähemmin täällä:

http://taustavaikuttaja.blogspot.com/2008/11/tasa-arvoa-vaikka-vkisin.html