Pages

Kehon koristelusta

Mikä helvetin idea on tatuoinneissa? Persoonallisia? Hienoja? Mistä kohtaa? Ne kaikki näyttää vähänkin kauempaa (ja usein vuosien päästä lähempääkin katsoen) epämääräisiltä tummilta läiskiltä, jos niissä on joku esittävä kuva, ja sitten taas tuovat mieleen hirveän hingun esittää kovaa jätkää (tai tytsiä) jos kuva on joku tribaali eikä satu olemaan maori.

Toinen juttu ovat nämä rapalan mannekiinit, joiden täytyy ilmentää ah! niin lumihiutaleista persoonallisuuttaan lävistelemällä erinäisiä paikkoja kehostaan. Etenkin jos kyseessä on mimmi, on lävistykset pakko saada ainakin kieleen, klittaan ja nänneihin, koska ne nyt vaan on pakko saada sinne. Koska muilla ei oo ja se on niin rebelii. Paitsi että kaikilla muillakin on eikä oikeasti ketään kiinnosta. Kaikki mitä niillä voi saavuttaa on puheenaihe sellaisten ihmisten kesken, joille (ja joilla) ei ole mitään oikeaa sanottavaa.

Ok, mä myönnän sen, että joskus niin tatuointi kuin lävistyskin voi hyvinkin koristaa naisen kroppaa (korvikset on plussaa), mutta jos kroppasi ei valmiiksi näytä jumalattoman hyvältä, läntti mustetta tai napsu jostain läpi ei muuta tilannetta miksikään. Pikemminkin antaa vain kuvan siitä, että nautit siitä, että kroppasi näyttää saatanan pahalta ja haluat ihmisten kiinnittävän siihen enemmän huomiota.

Muutenkin on helvetin omituista, että jos kerran se persoona on omalaatuinen, erilainen ja hieno, niin miksi sitten ylipäätään leijua jollain ulkoisilla tuntomerkeillä? Nehän vievät huomion kokonaan pois siitä persoonasta.

Siksi toisekseen asia on niin, että miehen ihoa koristaa arpi. Se on ansaittu. Muu on kaupasta ostettua ja tasan yhtä arvokasta kuin raha, joka siihen on uponnut - sitäkin vain sille, joka sen on ostanut.

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Niin tatuointien alkuperäinen tarkoitus lieneekin juuri yhteisöllisyys, heimoon kuulumisen osoittaminen ja niin päin pois. Joskin kyllä ne maoritkin niitä mä-oon-kova-jätkä -tatuointeja harrastivat.
Nykyään se on muka joku yksilöllisyyden ilmaus että on tatska. Paskan vitut, sanon minä, vaikka läpitatuoitu olenkin. Näissä mitään niin ihmeellistä ole että niitä tarttee ruveta tulkitsemaan.

Kami kirjoitti...

Minä olen ottanut muistukseksi tai kirjanmerkiksi. Tällä hetkellä on yksi, eikä sitäkään juuri näe. Mutta kyllä siitä hirveästi saa jutella että mikä vittu se tuo harakanvarvas on ja melko rasittavaa on siitä jutella loppupeleissä. Mutta hirmu tutkimusta aiheesta ja väsäämistä kesti vuoden päivät.

Nyt pitäisi vaan tehdä jotakin mistä vetää "risti seinään", laittaa uusi kirjanmerkki. Ei vaan ole näköpiirissä sellaista tekoa.

Kami kirjoitti...

Arpiakin tosin on. Ihan yllättävän siedettävän näkönen olen siihen nähden.