Pages

Potentiaali riittää? Ei.

Treffailusta oli puhe, ja siinä siitä, josko on okei tutustua useampaan ihmiseen kerralla.

"Eiköhän se kiinnostus ilmene jo parin tapaamiskerran jälkeen jos sellaista on." - sanottiin.

Pelkkä kiinnostus ei kerro kuin potentiaalista, ja se on vielä kaukana toteutumisesta. Voi texas hold'emissäkin voittaa millä hyvänsä aloituskädellä - on siinä se potentiaali. Mutta all in siinä vaiheessa ei välttämättä ole kovin viisas teko. On jäljellä liikaa liian olennaisia selvittämättömiä muuttujia.

Ei tosin ole mitenkään mahdotonta, että parin tapaamiskerran jälkeen useampikin ihminen vaikuttaisi sinänsä lupaavalta, mutta paha niistä on mennä sanomaan kuka olisi oikeasti itselle sopivin. Ei ne asiat ihan äkkiä selviä - jo yksistään mieltymykset seksin suhteen vaihtelevat julmetun paljon muuten sopivan oloisissa tarjokkaissa, ja silti moni on sitä mieltä, että ne asiat tulisi jättää yksinomaan parisuhteen sisälle (nämä aika monilla sisältävät kuitenkin dealbreakereita). Menee melkoiseksi arpomiseksi helposti, jos ei sitten "pyörittele useampia" tai vaihtoehtoisesti ilmaise tokilla treffeillä (vaikka mitään varsinaista suostumusta seksiin tjsp ei ole tullut), että "minä muuten tykkään kovasti anaaliseksistä". Ne eivät ole ihan alun tutustumisen puheenaiheita, mutta parhaan suhteen saa ihmisen kanssa, jonka kokee todella tuntevansa.

Itse olen sitä mieltä, että tutustumaan olen avoin sinänsä kehen hyvänsä, mutta mitään "parisuhdesopimusta" en ole ihan äkkiseltään tekemässä. Kyllä minä ajan kanssa huomaan kuka viihtyy itseni lisäksi seurassani kun olen oma itseni (tai se minä, jonka tämä toinen minusta saa esille), ja siinä vaiheessa on se oikea, varsinainen klikkaus tapahtunut ja lakata näkemästä puita ja ymmärtää, että on jo metsässä. Minä en ole ihan selvillä siitä, miksi kaikki eivät toimi samoin* vaan vaativat jotain "yksiavioisuutta" jo ennen suhdetta - asettavat rajoituksia, joista ei voi olla minkään sortin hyötyä.

*ei sillä, että minäkään olisin aina toiminut. Tai että osaisin toimia vastakaan. Tuon olen kuitenkin järkeillyt "ideaaliksi" tavaksi muodostaa hyvä suhde.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hyvä blogimerkintä.

Potentiaalisesta kumppanista ei koskaan ratkea kaikki muuttujat. Ihmiset ovat liian monimutkaisia verrattavaksi korttipeleihin. Sellainen "sopivimpien" pyörittely ja tarkastelu saattaa johtaa siihen, että loppuviimein tarjokkaiden määrä on ihan helvetin pieni ja tarjokkaat sieltä paskimmasta päästä. Ne sopivimmat ovat saaneet jo tarpeeksensa toisen kykenemättömyydestä heittäytyä ja sitoutua.

Itse olen sitä mieltä, että on katsottava aina yksi tarjokas kerrallaan. Silloin tiedän itse olevani pelkästään hänelle ja hän minulle. Ja, että mitä siitä tulisi, jos niin olisi aina. Jos ei tule, niin opinpahan jotain. Ainakaan ei jää harmittamaan, että joku ihminen olisi jäänyt käsittelemättä "all in".

Ei ihmissuhteissa voi menettää kuin sen toisen ihmisen. Kaikki epäonnistumiset opettavat ihmistä, jos on avoin oppimaan. Silloin ainakin tietää kaikkensa antaneena, että sitä ihmistä ei edes halunnut. Väliäkös sillä sitten enää, jos sen menettää. Joutaa mennäkin. Hyvällä lykyllä, ei menetä, jos natsaa. Ja ollaan aina "all in".

(Vielä kun kaksi ihmistä olisi siellä metsässä yhtä aikaa.)

Totta kai houkuttelevaa olisi, kun saisi pelata kaikilla maailman käsillä yhtä aikaa ja sydämestäkin riittäisi yhtä paljon huomionarvoista annettavaa kaikille tarjokkaille. Mutta se on suuruudenhulluutta.

Siinä voi olla mietittävää, miksi niin moni on yksin. Mikään ei tunnu (tarpeeksi) miltään. Mikään ei riitä.

Tupla-J kirjoitti...

Yleensä ihmiset, jotka ovat eri mieltä, eivät kehu. Kiitos. :)

Minä en miellä tutustumista pyörittelyksi, vaan tutustumiseksi. En pidä lähtökohtaisesti järkevänä kahmia mahdollisimman monta ihmistä tutustuttavaksi kerrallaan, mutta ihan yhtä älyvapaana pidän mielivaltaisesti toisten pudottamista matkasta siinä vaiheessa kun ei tästä paljon mitään tiedä. Tämä jälkimmäinen osuus oli kirjoituksen pääasiallinen pointti.

Olen tavannut lukuisia ihastuttavia ihmisiä, joihin olisin halunnut tutustua paremmin, ja joista olisi hyvinkin voinut tulla elämäni kumppani, mutta jotka sitten pudotin lyhytnäköisesti matkasta* todella tuntematta näitä ihmisiä ja sitä, sovimmeko yhteen. Olen melkoisen varma siitä, etten ole ainoa.

*juuri siksi, että tutustuin paraikaa toiseenkin ihmiseen, ja koin, että on jollain tavoin väärin tutustua esim. kahteen ihmiseen keskenään päällekkäisten ajanjaksojen aikana.

Ville A. kirjoitti...

hmm, ihan hyvää tekstiä.

mutta mitä tarkoitat yksiavioisuuden vaatimisella jo ennen suhdetta?

Minä ainakin vaadin sitä. Tosin olen kovin konservatiivinen seksin suhteen: näen sen lähinnä parisuhteessa elävien ihmisten yhteisenä tapana osoittaa toisilleen kiintymystä. Ei hedonismiä.

Lähinnä linjanvedollani yritän siis karsia naisia, jotka eivät jaa samoja arvoja kanssani.

Tupla-J kirjoitti...

Tuo on vain ideaali, ja ideaalille ihmiselle. Se on käytännössä hankala ajatus, koska me ja ehdokkaat kumppaneiksemme tapaavat olla inhimillisiä ja täten mustasukkaisia.

Sinänsä siinä ei ole mitään järkeä, että tuntee mustasukkaisuutta yhtään mistään, mutta tunnetta on vaikea estää. Se, sen pelko ja halu välttää sitä aiheuttavat sen, että edellytetään kumppaniehdokkaalta "uskollisuutta" jo ennen varsinaisen suhteen alkamista (laski sen sitten mistä hyvänsä, kukin laskee tavallaan). Jos tunteet eivät määrittelisi niin voimakkaasti meitä ja toimintaamme, voisimme kuitata koko uskollisuuden käsitteen vanhanaikaisena.

Jotkut sitä koettavatkin, harva onnistuu. Ihminen on biologinen olento.

Nimetön kirjoitti...

Ei minullakaan ainakaan tietoisesti ole kysymys mustasukkaisuudesta, tai omistushalusta. Vai ovatko ne sama asia(?). Kysymys on kaiketi juuri tästä: "Lähinnä linjanvedollani yritän siis karsia naisia (miehiä), jotka eivät jaa samoja arvoja kanssani."

Olen minäkin tehnyt elämäni aikana huonoja valintoja. Such is life. Niistä aina jää kuitenkin kaava talteen. Niitä kokemuksia voi hyödyntää uuteen ihmiseen tutustuessa, eikä toisteta samoja virheitä. Tai Tupliksen kohdalla "uusiin ihmisiin tutustuessa". Mitä sillä sitten tarkoitatkin.