Pages

Paha maailma loukkaa

Lotta Rotin kommentaaria hyysärin mielipidetekstiin lukiessani silmiini osui seuraavanlainen lause alkuperäisestä mielipidetekstistä:

"Tutkimuksiimme osallistuneet maahanmuuttajat ovat muun muassa kiinnittäneet huomiota siihen, että heidän omaa kulttuuriaan tai uskontoaan käsitellään suomalaisissa tiedotusvälineissä jatkuvasti kielteisestä näkökulmasta tai pidetään huonompana kuin valtakulttuuria."

Jos heidän kulttuurinsa ja uskontonsa saavat aikaan yhteiskuntia, joista maahanmuuttajat aktiivisesti pyrkivät tänne, on se sekä meidän että heidän mielestään huonompi yhteiskunta kuin tämä. Se, että he lukevat sen medioista, ei aiheuta asiantilaa. Sanat eivät tuota eivätkä voi tuottaa todellisuutta. Ne voivat ainoastaan kuvata sitä tai sitten jotain muuta.

Sanat eivät ole mitään taikaa. Eivät silloinkaan, kun ne ilmaisevat itsestäänselviä totuuksia ympäröivästä todellisuudesta. Sanat eivät määrittele todellisuutta, vaikka voivatkin antaa paikkansapitävää informaatiota siitä. Ja nämä totuudet eivät muutu siitä mihinkään, katsooko joku asiakseen niiden olemassaolosta loukkaantua.

Kuvaavaa on, että mielipidekirjoituksen mukaan kyseiset maahanmuuttajat kuluttavat päivät pitkät etsimällä medioista jotain mistä loukkaantua. Ja sitten he pääsevät taas lehdestä lukemaan, että eihän nämä tee mitään muuta kuin etsii jotain mistä loukkaantua. Ja taas tuli negatiivista mainetta. Ja taas loukkaannutaan.

Kyseessä on ikiliikkuja. Sama ikiliikkuja kuin prekaeetuilla, anarkisteilla, työmarkkinatukivallankumouksellisilla ja kaikilla muillakin pummeilla, jotka eivät ole itse valmiita panemaan tikkua ristiin hyvinvointinsa saati onnensa eteen. Ja jotka elävät päivät pitkät etsimällä ympäristöstä jotain syytä olla naama norsunvitulla ja kiukutella.

Elämäntehtäväkseen nämä ryhmät odottavat, että joku muu tekee heidän elämästään elämisen arvoista ja onnellista. Eivätkä koskaan opi nauttimaan oikeasti elämästään, koska tietävät, etteivät he ole mitään saamaansa koskaan ansainneet.

0 kommenttia: