Pages

Oikeus on voittanut taas

Seppo Lehto sai kahden vuoden ja neljän kuukauden tuomion siitä, että hän on kirjoitellut parodiahorisontin ylittäviä herjausblogeja toisten ihmisten nimillä ja tehnyt muutaman enemmän kuin vähemmän hauskan Muhammed-pilakuvavideon.

Ei siinä mitään, hienoahan se on, että rikoksia tekevää rangaistaan. Ei toisten nimillä passaa mitään julkaista ilman lupaa, oli sisältö sitten mitä hyvänsä. Sellainen on meikäläisen muistin mukaan väärentämistä ja syystäkin rikollista.

Mutta kun muutamaa blogia ja itseironista videopätkää vertaa vaikkapa siihen, että kahdesta raiskauksesta saa pienemmän tuomion, on vaikea välttyä siltä vaikutelmalta, että suhteellisuudentaju on hukassa joltain muiltakin kuin Sepiltä.

Oman sanottavani sananvapaudesta olen sanonut ja sen takana seison.

5 kommenttia:

Pasi Turunen kirjoitti...

Sinällään vielä tapaus paranee kun huomaa, että valtakunnansyyttäjällä ei ole syyttämisoikeutta hovioikeutta pienemmissä instansseissa. Saati sitten jääviyskysymykset, joiden perusteella v.syyttäjä oli täysin oikeuton ajamaan juttua kys tapauksessa.

Nimetön kirjoitti...

Lehdon linnatuomioonhan on sisällytetty miehelle aikaisemmin langetettu vankeusrangaistus, joten ainakin osa siitä kahden vuoden ja 4 kuukauden pituisesta putka-ajasta on vanhemmista rötöksistä.

Tupla-J kirjoitti...

Petri, totta tuokin. Ongelmana onkin se, että ihan aikuisten oikeasti harmittomia kylähulluja teljetään kiven sisään ja myös ihan aikuisten oikeasti toisille ihmisille väkivaltaa tekevät saavat naurettavia tuomioita.

Kekke kirjoitti...

"Ongelmana onkin se, että ihan aikuisten oikeasti harmittomia kylähulluja teljetään kiven sisään ja myös ihan aikuisten oikeasti toisille ihmisille väkivaltaa tekevät saavat naurettavia tuomioita."

Jep. Tämä sotii aika monen tavallisen pulliaisen (mm. minun) oikeustajua vastaan.

Hauska maa, jossa raskauttavampaa on että mitä sanoo tai minkä mielipiteen omaa, ei se mitä tekee.

Tampereen käräjäoikeuden lähestymiskieltotuomio kirjoitti...

Seppo Lehdon oikea tuomio Tampereen käräjäoikeudesta on liki 3 vuotta eli 2 vuotta 4 kk + tuo aiempi 3kk ehdollinen ns. "kunnianloukkauksesta" häntä vuosina 2004 - 2005 laittomilla uhkaukilla jahdannutta kohtaan
http://lahestymiskieltotuomio.blogspot.com kertoo tarkemmin kuka ja mitä tapahtui - Katsokaa.

Nimimerkki Petri puhuu kenties hölmöyttään perättömiä:

"Lehdon linnatuomioonhan on sisällytetty miehelle aikaisemmin langetettu vankeusrangaistus, joten ainakin osa siitä kahden vuoden ja 4 kuukauden pituisesta putka-ajasta on vanhemmista rötöksistä"

"Vanhemmista rötöksistä" haista sinä huilu. Ei ole saatu edes syytettä laittomia uhkailuja suorittaneelle päällekarkaajalle, mutta uhrille kunnianloukkauksesta 3 kk ehdollista siinä se.