Pages

Isyystestit

Minun mielestäni isyystestien pitäisi olla pakollisia.

On jumalattoman väärin, että vain naisella on oikeus olla varma siitä, että lapsi on hänen ilman luottamuspula-avautumisia.

Ylipäätään asioita, jotka voi tietää, ei ole mitään järkeä jättää uskon varaan.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Vastasyntyneiden DNA-testausta kokeiltiin briteissä jossain vaiheessa, mutta se piti lopettaa kun tuppasi perheet hajoilemaan. Keskimäärin 30% syntyneistä oli saanut toisen puolen geeneistään joltain muulta kuin oletetulta isältä.

Tupla-J kirjoitti...

Tämä ei sinänsä yllätä. Sen sijaan, että totuuden olisi annettu pimetä, hommaa olisi pitänyt jatkaa, koska sillä olisi ollut evolutiivisesti ajatellen väistämättä naisten uskollisuutta ja sitä kautta ajan mittaan koko yhteiskunnallista luottamusta lisäävä vaikutus.

Mutta ku ei. Valehtelusta ja totuuden pimittämisestä kun on aina tähänkin asti seurannut niin pirusti kaikkea hyvää.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Olen täsmälleen samaa mieltä. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehellä ei pitäisi olla mitään elatusvelvollisuutta naisen synnyttämiä lapsia kohtaan ilman SEKÄ isyystestiä ETTÄ ennen lapsen syntymää (tai jo ennen raskauden alkua) allekirjoitettua aiesopimusta halukkuudesta hankkia lapsia.

Nainenhan voi hankkiutua raskaaksi vastoin miehen tahtoa valehtelemalla käyttävänsä ehkäisyä. Mies ei pidä kondomin käyttöä tarpeellisena, jos uskoo naisen käyttävän ehkäisypillereitä, ehkäisyrengasta tms. Se, että mies tällaisessa tilanteessa harrastaa seksiä naisen kanssa ilman kondomia, ei MITENKÄÄN osoita miehen haluavan lapsia. Nainen voi ihan suoranaisesti valehdella käyttävänsä ehkäisyä tai sitten vain jättää mainitsematta lopettaneensa ehkäisyn. Mies ei TIETENKÄÄN oleta naisen haluavan tulla raskaaksi, jos nainen ei ole erikseen keskustellut miesten kanssa lasten hankkimisesta.

Miesten elatusvelvollisuuksia koskeva lainsäädäntö on siis nykyään täysin moraaliton myös siinä tapauksessa, että mies todella on lapsensa isä. Nykyinen laki palkitsee ehkäisystä valehtelevia, tahallisesti vastoin miehen tahtoa raskaaksi hankkiutuvia naisia antaalla heille oikeuden vaatia lapsen isältä elatusmaksuja.

Naisen mahdollisuus saada elatusmaksuja jopa muulta mieheltä kuin lapsen biologiselta isältä on vielä kaiken kukkuraksi "adding insult to injury".

Muun miehen kuin biologisen isänsä lapsiksi merkittyjen henkilöiden osuus väestöstä on kyllä huomattavasti matalampi kuin em. 30 %. Käsittääkseni joissakin muissa tutkimuksissa on päädytty noin kymmeneen prosenttiin. Tämäkin on tietysti HELVETIN TÖRKEÄN KORKEA luku.

Ironmistress kirjoitti...

Mitä alempana yhteiskunnan sosiaalisessa hierarkiassa ollaan, sitä todennäköisemmin isä on joku muu kuin mitä on papereihin merkitty. Vastaavasti yhteiskunnan yläkerroksissa uskollisuus on paljon yleisempää ja perheet kiinteämpiä kuin alakerroksissa.

Samoin petollisuudessa pätee Pareton laki: 80% aviorikoksista koituu 20% ihmisille. Eli ihminen, joka pettää puolisoaan kerran, todennäköisesti pettää jatkuvasti.

Elämä on sellaista. Petollisuus on investointia määrään, uskollisuus laatuun.