Pages

Myytinmurskaaja: Työvoimapula

Alkajaisiksi totean, että työvoimapula on silkkaa paskapuhetta ja propagandaa.

Työvoimapulaa ei ole eikä tule - nokkelimmat ovat päätelleet tämän jo siitä, että se on vuodesta toiseen "ihan just käsillä". Suomessa on tälläkin hetkellä suurin piirtein 400 000 työtöntä, jos lukuun lasketaan mukaan "koulutuksiin" ja muihin nollahommiin "työllistetyt" de facto työttömät ihmiset. Tämä tarkoittaa sitä, että työvoimaa on helvetin paljon. Tekijöitä riittää, satavarmasti, kunhan liksasta sovitaan.

Haluttomuutta maksaa sitä liksaa sen sijaan löytyy. Pääomalle on kustannustehokasta vaatia esim. suurta maahanmuuttoa ja työvoiman vapaata liikkuvuutta, koska maailmasta löytyy lukuisia paikkoja, joissa maksetaan vielä vähemmän liksaa kuin täällä. Tästä johtuu "työvoimapulan" puffaus: halutaan rajat auki itäeurooppalaiselle, halvemmalle työvoimalle. Tämä suoraan polkee täkäläisen työvoiman palkkoja, mutta parantaa kilpailukykyä globaalissa vertailussa.

Globaalissa vertailussa kilpailukyky ei kuitenkaan parane sillä, että poljetaan poljettavissa olevien alojen palkat niille rajoille, joilla alkaa olla kyseenalaista, kykeneekö työllään elämään. Tämä johtuu siitä, että Suomessa on maailman kolmanneksi suurin veroaste, ja jo se estää pääoman tasaväkisen kilpailun muiden kanssa - tämä puolestaan suoraan aiheuttaa yrityksen toisensa perään muuttamisen ulkomaille. Tätä kestämätöntä verotusta ylläpidetään siksi, että voimme maksaa niille, jotka mieluummin ovat työttöminä, rahaa siitä, että eivät tee työtä elantonsa eteen.

Meille 80-luvulla syntyneille sanottiin, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Onhan se totta, jos pitää lottovoittona länsieurooppalaista hintatasoa ja itäeurooppalaista palkkatasoa.

Markkinatalous pelaa vain silloin kun sille annetaan siihen mahdollisuus. Tällä hetkellä sitä mahdollisuutta ei anneta, koska effortista rankaistaan maailman kärkikastin veroasteella muttei palkita yhtään millään.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hyvin kerrot asian, eli juuri näin se on, tänne pitää saada tätä halpaa sakkia duuniin tekemään halvalla sitä perinteistä työtä, mitä härmälainen ammattimies on perinteisesti tehnyt. Eli meitä kusettaa kansainvälinen kilpailukyky, se ääretön ahneus, jees.
Ylevää ajatella, että suamalainen ammattimies pidetään työttömänä, ja joku monitaituri-murjaani saa sen duunin, kun se tekee niin halvalla.
Mehän sen työttömän suamalaisen työmiehen kulut sitten maksetaan kuienkin, ei se rikkailta ole koskaan pois.
Sitten on tämä aivn upea, hieano autoverouudistus, voi dsiisus tätä hölmöyttä, täyttä s..taa sekin taas, ja ilmastonmuutos rulettaa myös siinä, joo.
Mitä meillä täällä finlandiassa on, paskimmat palkat jo nyt, korkeimpia verotuksia, kalleimmat autot nyt varmasti, 400.000 työttömän armeija, mutta lisää vaan monitaitureita tunareita tänne "töihin"? Ollaanko me vähän tyhmiä...?
Kannattaa miettiä, keitä larppaajia seuraavaksi äänestät!
-LR-

Nimetön kirjoitti...

On todellakin lottovoitto syntyä Suomeen.

Neljä oikein ja lisänumero.