Pages

Lihavuuden genetiikasta

Tuli tässä mieleen se kuuluisa juttu lihavien ihmisten geneettisestä aineenvaihdunnallisesta ongelmasta ja siitä, että lihavuus ei ole heidän omaa syytään.
Miksi nälänhädästä kärsivillä alueilla ei ole koskaan yhtään "geneettisestä aineenvaihdunnallisesta ongelmasta" kärsivää ihmistä?

3 kommenttia:

Kekke kirjoitti...

Meikäläinen itse on heinäseivästä muistuttava kynäniska jonka päällä vaatteet tuppaavat roikkumaan.
Mutta meikäläisellä on kaveri joka nuoruudessaan muistutti tynnyriä mutta on nyt salskea ja pyykkilautavatsainen urheilijatyyppi. Mutta itsekuria ja rääkkiä se kuulemma vaati.

Nykyään ihmisiä ei vain saa syyttää omien valintojensa summasta, jostain kumman syystä.

Ironmistress kirjoitti...

Kekke, koska nälänhädästä kärsivillä alueilla ei ole tarpeeksi hiilihydraatteja muuttumaan varastorasvaksi saakka.

Maailmassa on enemmän ylipainoisia kuin nälkäänäkeviä. Ylipainosta on tullut valtava ongelma entisillä nälkämailla, kuten Kiinassa.

Kaikki todellakin riippuu genetiikasta. Jotkut ovat niin läpipaskoja, että voivat syödä mitä haluavat lihomatta. Jotkut lihovat pelkästä pullamössön näkemisestä. Jotkut ovat siltä väliltä.

Hiilihydraatit lihottavat. Rasvaa ja proteiineja voi syödä about siihen saakka kunnes alkaa oksettamaan, mutta kunhan välttää hiilareita, niillä pysyy hoikkana.

Nimetön kirjoitti...

Onhan se vähän surullista nähdä noita plösöjä istumassa katumaastureissaan automarketin pihoilla. Jotain tarrteis tehrä niin sanotusti.

Vaikka itselläni on suvussa taipumusta ylipainoisuuteen ja lihon hyvin helposti niin olen onnistunut pitämään itseni kunnossa söönnöölisellä lenkkeilyllä ja katsomalla syömisiään.

Oma mietintöni aiheesta Taivaannaulan blogissa.

http://www.taivaannaula.org/blogi/?p=52