Pages

Public enema #1

Kansallismielisten piirien äänekäs kuriositeetti, Seppo Lehto, on duunannut pilakuvavideon, jossa hän piirtää possuaiheisen Muhammed-karikatyyrin. Tyylilleen uskollisena Lehto on antanut videolleen nimen "prophet Muhammed pedofile pig".

Nyt videosta on tehty tutkintapyyntö, ja se on esitutkinnassa rikosnimekkeellä "kiihotus kansanryhmää vastaan". Tästä kiinnostuneena tiirasin videon, enkä löydä siitä mitään kansanryhmää vastaan kiihottavaa. Videossa Lehto kyllä kehottaa muslimeja poistumaan Suomesta ja kertoo ettei täälläpäin pidetä heistä, mutta on naurettavaa pelleilyä olettaa sen pohjalta kenenkään kiihottuvan sen katsottuaan muslimeja vastaan (sillä oletuksella, että he ylipäätään ovat laissa mainittava kansanryhmä). Sitä voisi pitää kiihotuksena Seppo Lehtoja vastaan, mutta hän i) ei ole kansanryhmä ja ii) ei todennäköisesti näe tässä mitään vikaa koska teki ko. videon.

Toiset ovat sitä mieltä, että kyseessä on uskonrauhan rikkominen. Sikäli kun olen ymmärtänyt, laki uskonrauhan rikkomisesta on kehitetty tilanteita varten, joissa estetään jotakuta toteuttamasta uskontoaan. Näin Seppo Lehto ei tee - nettiin tökätty video ei sieltä vahingossa kenenkään naamalle hyppää. Sen sijaan hän toteuttaa sananvapautta (johon hän uskoo) tavalla, joka on yksi yhteen rinnastettavissa Katariina Lillqvistin taannoiseen homomannerheimiin. Ensimmäisen momentin tunnusmerkit kyllä täyttyvät - mutta ne täyttävät myös toistensa osalta sekä toora, koraani että raamattukin.

Minunkin uskontoni on sananvapaus. Olen sen suorastaan fanaattinen kannattaja, ja uskonrauhaani loukataan helvetisti jos en saa sitä harjoittaa. Kuten myöskään Seppo Lehto, en pakota ketään lukemaan tai kuuntelemaan juttujani enkä pyri niillä niinkään kiihottamaan ketään kuin tarjoamaan asioista näkemyksiä boksin ulkopuolelta.

Asia on niin, että siitä mistä ei saa puhua ei voi vaieta.

2 kommenttia:

herranen kirjoitti...

Hauskana yksityiskohtana jutun tutkinnanjohtaja sanoo Uudessa Suomessa Lehdon olevan mahdollisesti vaarassa temppunsa vuoksi. Herää väistämättä kysymys, että "entä sitten?". Toisaalta tähän orwelliaaniseen monikulttuurisuuteen sopisi oivallisesti jos Lehto tuomittaisiin ja perusteluina olisi, että tämä on hänen omaksi parhaakseen.

Kekke kirjoitti...

Kaikki nämä vuodet, kymmeniä blogeja täynnä ilmiselvää rassismia mielisairaan ädläyksen lomassa.... Ja juridisen kamelin selän katkaisee yksi video joka ei ole edes ko. herran ensimmäinen, laadultaankaan. Ja tässä videossa ei tehdä juuri muuta kuin leikitään Kylli-tätiä.

Joku on priorisoinut jossain.