Pages

Pahuudesta ja kyvystä siihen

Länsimaat ovat kusessa. Kuseen on päädytty, koska totuusperiaate ja terve järki on molemmat uhrattu poliittisen korrektiuden alttarille. Koska totuus kertoo kylmää tekstiä silloin tällöin jostakusta muustakin kuin länsieurooppalaisesta ja heidän tekosistaan, se yksinkertaisesti jätetään huomiotta.

Eräästä syystä (jonka kyllä kysyttäessä kerron) vain länsimaalaisia eurooppalaisia pidetään vastuullisina tekemistään pahoista asioista ja jostain syystä myös osapuilleen kaikista muista pahoista asioista mitä maailmassa tapahtuu.

Koska länsimailla on teknologinen ylivoima (toistaiseksi) suhteessa muihin, on selvää, että sen potentiaali pahantekoon on myös suurempi kuin muilla. Tästä syystä esimerkiksi juutalaisten joukkotuho natsi-Saksassa oli niin tehokas. Kuolleiden silkka määrä aiheuttaa sen käsityksen, että pahaa tahtoa on löytynyt enemmän kuin missään muualla maailmassa koskaan.

Kyseessä ei kuitenkaan ole yksittäistapaus: Kongossa on viimeisen kymmenen vuoden sisään tapettu miljoonia ihmisiä huomattavasti surkeammalla koneistolla ja Ruandan kansanmurha toteutettiin pääosin veitsillä. Sadassa päivässä tapettiin veitsillä 800 000 ihmistä. Jos lasketaan, että kuudessa vuodessa saatiin Saksassa hengiltä tehokkailla tappomenetelmillä 6000 000 juutalaista, voimme laskea tuon 0,8 miljoonaa ja kertoa sen kuudella vuodella eli 6(vuodet)x3,5(100 päivää kertaa 3,5 on osapuilleen vuosi) ja saamme kertoimeksi 16,8. 16,8 kertaa 800 000 on 13 miljoonaa 440 tuhatta ihmistä. Veitsillä. Vieläkö ne natsit olivat suhteessa potentiaaliinsa pahimpia jätkiä koskaan? Mikä olisi ollut tulos veitsiä tehokkaammilla tappovälineillä?

Länsimaalaista tuhopotentiaalia on 1900-luvulla jatkuvasti leimannut sellainen piirre, että sitä ei ole käytetty likimainkaan samassa mittakaavassa kuin se mahdollistaisi. Yhdysvallat on toki saanut aikaan valitettavia asioita muiden länsimaiden ohella ties millä toimilla, mutta potentiaali pahantekoon ei ole länsimaalaisten yksinoikeus. Suhteessa potentiaaliinsa länsimaat saavat aikaan suorastaan häkellyttävästi vähemmän pahaa kuin muut valtiot keskimäärin.

Jos vielä tuntuu siltä, että länsimaat ovat hirveintä, kolonialistisinta ja pahinta koskaan, kääntäkää pöytä ja kuvitelkaa hetki, minkälainen olisi maailma, jos resurssit muiden totaaliseen tuhoamiseen löytyisivät esimerkiksi iranilaisten käsistä.

Vieläkö kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä?

1 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Olet saattanut tehdä virheen laskuissasi. Kannattaisi varmaan suoraan jakaa Hutujen tappamat 800 000 sadalla päivällä, joka antaa 8 000 / päivä. Sitten jakaa ~6 miljoonaa sillä kuudella vuodella (6 * 365 = 2 190), joka antaa 2 740 / päivä. Rwandan luvut olisivat siis nousseet 17 520 000 (8 000 päivässä * 2 190 päivää) asti.