Pages

Ahdistelusta

Octavius kirjoitti sanasen seksuaalisesta häirinnästä ja tämä kirvoitti mielessäni pari ajatusta.

Seksuaalinen ahdistelu esimerkiksi rinnusten katsomisen tai ulkonäön kehaisemisen muodossa on samanlaista perseilyä kuin vaikkapa syrjintälaki, jonka ansiosta Ruotsissa tuomittiin syrjinnästä uimahallin työntekijöitä siksi, että odottivat kaikkien noudattavan yhteisiä sääntöjä. Vastaavanlainen itku häirinnästä ja syrjinnästä on siksi hauskaa, että syylliseksi päätetty ei voi toimia oikein.

Jos kehut naisen ulkonäköä, tiedät toki, että saat irstailijana paskaa niskaan. Jos et kehu naisen ulkonäköä, tämä sydämistyy kylmyydestäsi ja nopean loukkaantumisen joukot aktivoituvat taas. Jos annat muslimille erioikeuksia suhteessa muihin ryhmiin, syrjit kaikkia muita ryhmiä. Jos et anna muslimille enemmän oikeuksia kuin muille, sitten vasta syrjitkin (sanovat he).

Molemmissa tapauksissa "paras" tapa toimia on olla toimimatta lainkaan - muuttua mahdollisimman näkymättömäksi ja olemattomaksi, koska kaikki havaittava toiminta voi olla jonkun subjektin mielestä loukkaavaa ja se on lainvastaista.

Loukkaantumisessa ja syrjinnäksi kokemisessa on se hauska piirre, että sen määrittelee mielivaltaisesti ihminen, joka on kokenut joutuvansa syrjinnän kohteeksi. Sattuvasti syrjintä ja loukkaaminen saa tuomion ja yhteiskunnan huomion yksinomaan silloin, kun pahantekijäksi päätetty osapuoli on valkoinen heteromies. Ihanat suvaittavat toiseudet eivät voi syyllistyä ahdisteluun tai loukkauksiin - jos muuta väität olet rasisti, homofobi, natsi ja noin edelleen (ja jos nainen kokee joutuneensa esim. muslimimiehen ahdistelemaksi johtuu tämäkin kokemusvirhe tutkitusti isien rasistisista asenteista).

Valkoinen heteromies ei voi tehdä mitään oikein, koska on väärää sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, etnisyyttä ja keskimäärin riippumaton holhouksesta. Ehkä meistäkin rupeaisi löytymään sitä ihanaa suvaittavaa jos heittäytyisimme edistyksellisille naisille holhottaviksi ja lellittäviksi emmekä enää kävisi yksin edes paskalla. Tossa on kyllä sellainen huono puoli, että jos valkoiset heteromiehetkin heittäytyisivät holhottaviksi, yhteiskuntaa ei pyörittäisi enää kukaan.

Ehkä ajatus toisen tasaveroisesta kohtelusta on pelottava. Ehkä ihmistä, joka ei ole missään suhteessa alisteisessa asemassa itseä kohtaan, on luontevaa pelätä. Ehkä pelko poistuu sillä, että pelottava osapuoli demonisoidaan (jengi tietää miten hyvin feministit nykyään tulevat miesten kanssa toimeen).

Tervettä meininkiä!

7 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Näin kroonistuneena ukkomiehenä jää ihmettelemään miten tämän päivän nuoret miehet saavat seksiä...

Ei saa katsoa, koskea, vihjata, lähettää teksitiviestiä, postittaa, laittaa ilmoitusta lehteen tai internettiin. Ei saa ostaa, ottamisesta nyt puhumattakaan.

Ei ihme että syntyvyys painuu lamaan...

Tupla-J kirjoitti...

Itse asiassa seksin saanti on nykypäivänä julmetun helppoa.

Se hankala homma on löytää kumppani, jolla on muutakin tarjottavaa ja kärsivällisyyttä pysyä matkassa.

Adelphi kirjoitti...

Tuplis: "Itse asiassa seksin saanti on nykypäivänä julmetun helppoa."

No miten sitä saa?

Kami kirjoitti...

Mitä tuohon tohtorin kommenttiin tulee, niinhän se vähän on. Tässä vaiheessa olen sitä mieltä että pahin virhe on kysellä yhtään mitään. Varmasti kertovat jos eivät jostakin pidä ja monta kertaa venyvät yllättävän paljon siitä. Se kun tuppaa olemaan niin että saman asian jos esittää kaksi eri tyyppiä, reaktio voi olla päinvastainen. Toiselle tulee litsari poskelle, toiselle se on ok ja toivottavaa.

Puheista ei kannata välittää paskaakaan. Voihan noita jauhaa televisiossa ja lehdissä ja kysellä. Kaikki on silti niin kuin ennenkin. Eivät monetkaan edes näe noiden feministikräppien suhdetta omaan tilanteeseensa. Käytäntöön soveltaminen ontuu.

Tupla-J kirjoitti...

No miten sitä saa?

Ei paljon muuta tarvitse kuin olettaa kohtaamastaan ihmisestä että kyseessä on mahtava tapaus. Kyllä hän todistaa oletuksen oikeaksi.

Sitten taas jos haluaa muutakin kuin panna, astuu kuvaan toisenlainen laadunvalvonta.

Kami kirjoitti...

"Sitten taas jos haluaa muutakin kuin panna, astuu kuvaan toisenlainen laadunvalvonta."

Niin tekee ja omalta kohdalta olen kyllä päättänyt päästä eroon moisesta laadunvalvonnasta on päästävä. Pakkohan siinä on joku muutosmahdollisuus olla että valkkaan juuri sellaisia naisia joiden kanssa en loppupeleissä tule ollenkaan toimeen. Vai valkkaanko loppupeleissä? Ehkä minä olenkin se joka valkataan.

Kriteerien ja lähestymistavan muutos auttanee asiaan, tai ainakin avartaminen. Kasvuvaraa kuitenkin on varmasti kaikissa ihmisisissä, eikä vähiten minussa, vaikka välillä kuvittelenkin olevani muuttumaton.

Kekke kirjoitti...

Lyhyen elämäni aikana olen todennut että nainen, jos mikä olento, pitää kehuista. Kun pysytään linjalla vaatteet-hiukset-parfyymi, niin aika turvallisilla vesillä ollaan.
Hommaa haittaa merkittävissä määrin Ihmissuhde (tm) - jutuissa vallitsevat kaksoisstandardit. Minä kun olen sisäistänyt mm. säännön "naisen ei sovi antaa odottaa", tämänkin ovat jotkut muka-naistenmiehet tyrmänneet.

Parempi kun toimii sen hyväksi havaitsemansa mallin ja kehittyneen intuition pohjalta