Pages

Selväpäiset Ranskassa

Tällä kertaa varastetulla mopolla itsensä poliisiautoa vasten listineet selväpäiset nuorukaiset ovat motiivi sille, että Ranskassa palavat taas autot ja mellakoidaan kaduilla. Kyseessä on siis HS:n lanseeraama nuoriso, jolla siis ei ole mitään käytännön tekemistä riehujien ikäjakauman kanssa.

Meilläpäin aina on tarvittu melko lailla viinaa, että asiat ovat lähteneet lapasesta rauhan aikana. Nämä selväpäiset ovat kuitenkin siinä mielessä toista maata, että aivoton riehunta, paikkojen tuhoaminen, yllätysseksi ja muu vähemmän rakentava toiminta onnistuu mainiosti ilmankin.

Tässä selväpäisten toikkaroinnissa on sellainen huono puoli, että keskimääräisen viinaanmenevän kulttuurimme vaaralliset mulkut on ollut kohtalaisen helppo välttää: kaikki tietävät känniläisten olevan aggressiivisempia ja harkitsemattomampia kuin normaalit ihmiset. Tämä tekee selväpäisistä arvaamattomia, mikä saa normaalin kaljaavieromattoman kansalaisen helposti nuivaksi arvaamatonta väestönosaa kohtaan.

Viinapäiset ihmiset kuitenkin selkiävät joskus, ja ovat taas kohtalaisen normaaleja ja vaarattomia yhteiskunnan jäseniä, ja näiden kanssa on turvallista olla tekemisissä tai olla olematta. Selväpäisissä on sekin huono puoli, että he eivät lakkaa olemasta selväpäisiä, minkä ansiosta he eivät ole oikein missään tilassa turvallista seuraa.

Meikäläisiä on aina suomittu valtion taholta siitä, että viina vie järjen. Mitenkäs nyt suu pannaan kun selväpäisillä ei ole sitä järkeä viinattakaan?

Ymmärtäähän sen kyllä - hulluksihan siinä tulee jos välillä ei parille pääse.

0 kommenttia: