Pages

Ihmisoikeuksien supervalta

Paljonko oikeusvaltioksi itseään tituleeraavaan parlamentaariseen demokratiaan mahtuu kusipäitä, jotka haluavat syrjäyttää perustuslain ja avoimen kansalaiskeskustelun poliittisista kysymyksistä?

Nähtävästi tarpeeksi: Mikko Ellilän kirjoituksesta Yhteiskunta koostuu ihmisistä (linkissä) tehtiin aiemmin keväällä tutkintapyyntö ja nyt syyte viedään Espoon käräjäoikeuteen. Muuten en olisi asiasta millänikään; typeriä oikeusjuttuja voi kylähullu jos toinenkin nostaa. Tässä vain on hivenen eri juttu kyseessä. Mielipidevainon takana ei ole yksityishenkilö, vaan valtiomme viranomainen, joka on katsonut asiakseen tehdä nimenomaan virkatehtävänään edellämainitun tutkintapyynnön.

Mikko Ellilän omista kommenteista aiheeseen voitte lukea tarkemman selonteon asiaan liittyvistä menettelyvirheistä ja törkeyksistä, mutta haluaisin painottaa hänen puheenvuoronsa mielestäni olennaisinta asiaa uudestaan tässä:

Valtion edustajat yrittävät kriminalisoida kansalaisen poliittisen mielipiteen.

Kyse ei ole siitä, oletteko Ellilän kanssa samaa mieltä. Kyse on siitä, että saatteko olla Virallisen Liturgian kanssa eri mieltä ja sanoa sen ääneen joutumatta linnaan. Ehkä voisitte hyväksyä sen, että esim. aselainsäädäntöä rukattaisiin huonompaan suuntaan, mutta voisitteko hyväksyä sitä, ettette saisi edes ääneen sanoa, että lakimuutos on mielestänne hanurista ja syystä?

Jos tuomio tulee, on päitä vadilla lukuisia ja olemme päätyneet tilanteeseen, jossa Iso Veli kertoo mitä mieltä ja millä tavoin mistäkin asiasta saa olla. Siinä tilanteessa maamme lakkaa faktisesti olemasta demokratia.

Käsittämätöntä, mitä muutama höyrähtänyt byrokraatti kehtaa yrittää.

0 kommenttia: