Pages

Ylenkatsomisen oikeutuksesta

Mistähän se johtuu, että joka jumalan kerta kun esittää väitteen, joka ei ole poliittisesti korrekti mutta perusteltu, ei vastaansanojilla ole koskaan mitään muuta tarjottavana kuin ylenkatsovaa hymistelyä?

Vaikuttaa siltä, että koska poliittisesti korrektit piirit eivät koskaan asetu keskustelemaan asia-argumenteilla, ei heillä myöskään niitä ole. On tavattoman vaikea pitää ihmistä älykkäänä, jos tämä ei kykene tarkastelemaan mielipiteitään kriittisesti ja tarvittaessa puolustamaan niitä ottaakseen selvää niiden kestävyydestä suhteessa vaihtoehtoihinsa.

Sama mitä aikoinaan sanottiin kommunisteista voitaneen siis sanoa myös korrekteista ihmisistä:

Älykäs ja poliittisesti korrekti ihminen ei ole rehellinen.
Poliittisesti korrekti ja rehellinen ihminen ei ole älykäs.
Älykäs ja rehellinen ihminen ei ole poliittisesti korrekti.

1 kommenttia:

Kami kirjoitti...

Tiedän myös moisia tyyppejä. On sosiaalisesti edukasta olla poliittisesti korrekti, tai ainakin siinä määrin missä muutkin.

Toisekseen olen varma että tietyistä perhetaustoista tulevilla ihmisillä on taipumusta ajatella että auktoriteetit ovat poikkeuksetta hyviä ja ajavat kaikkien etua.

Ihmiset jotka uhraavat kriittisyyden sen edessä mikä näyttää ja kuulostaa hyvältä, ovat pelottavia. Pelottavia siksi, että helposti pureskeltava perspektiivi tuo sosiaalista etua, ja sitä kautta valtaa.

Kieltämisen voimaa ei pidä aliarvioida. Toiset näkevät mieluummin sen mikä on helppoa ja kiiltävää. En sano että pelkkien ongelmien etsiminenkään on rakentavaa.

Tuntuu että poliittinen korrektius alkaa olla pikkuhiljaa out. Lakipiste lie saavutettu jo. Tai toivottavasti ollaan ainakin lähellä.

Olen muutaman kaverin mielestä vaikea ihminen kun olen aina haraamassa vastaan ja heidän mielestään haluan vain olla kaikesta eri mieltä. Ainakin näen vaivaa etsiessäni tietoa muualtakin kuin päivän lehdestä. Ei se tarkoita että olisin oikeassa, mutta luotan siihen mitä pidän uskottavana sen sijaan että hukuttautuisin aksioomien tasaiseen maailmaan, mikä on kyllä helppo, muttei sovi minulle. En halua olla karjaa.

"Tänään on se väärin että uskoo ihmeisiin
Että uskoo tyhmyydelle jonkin mitattavan rajan
Ajan jolloin karja suostu teurasautoon ei"