Pages

Tuplis - luonnonsuojelija

Luonto ja sen suojelu ovat minulle lähellä sydäntä. Uskon kestävään kehitykseen ja ekosysteemien varjeluun. Olen myös tietoinen siitä, että ekosysteemejä voidaan tuhota vääränlaisella monimuotoisuuden lisäämisellä: esimerkiksi kamelit ovat vieneet elinalueet Australiassa valtaosalta alkuperäistä faunaa ja lisääntyvät hallitsemattomasti, kun niillä ei siellä ole luontaisia vihollisia ja elinolosuhteet ovat helpommat.

Tuloksena on se, että kameleita on liikaa ja alkuperäinen fauna tuhoutuu. Luonnon paikallinen "rikastaminen" faktisesti köyhdytti globaalia lajidiversiteettiä, loi käsittämättömän läjän ongelmia joita voi olla liian myöhäistä ratkaista vaikka tappaisi joka ainoan kamelin alueelta. Korjaamiskelvoton vahinko on jo tapahtunut.

Jos jollain alueellisella populaatiolla ilmenee liikakansoitusta, sitä tulee harventaa, jotta ekosysteemi kestäisi. Tai jos vaikka ei harventaisikaan, olisi voimakkaasti syytä ainakin olla rohkaisematta jatkamaan sitä liikakansoitusta viemällä eläimiä pois luontaisilta asuinsijoiltaan valtaamaan toisten eläinten kansoittamia alueita.

Nokkelimmat varmaan tajuavat senkin, minkä takia tämäkin on painava argumentti monikulturismia vastaan. ;)

2 kommenttia:

YMTT kirjoitti...

Sekoititko kanit ja kamelit vahingossa vai oliko kysymyksessä kenties sarkasmi?

;)

Tupla-J kirjoitti...

En sekoittanut, kuten http://www.environment.gov.au/biodiversity/invasive/publications/camel/index.html :sta käy ilmi. Kanit ovat kyllä todennäköisesti parempi esimerkki nopeasti lisääntyvästä taakasta ekosysteemille alueella, jolla niillä ei ole luontaisia vihollisia. Puhuin kameleista kun olin lukenut jonkun "kamelit valtaavat koko planeetan" -jutun männävuosina ja se oli minusta lystikäs.