Pages

Ajatuspoliisi-disclaimer

Siltä varalta, että vähemmistövaltuutettu Puumalainen katsoo asiakseen kiihottua minunkin blogistani, täsmennän hänelle (sikäli kun se ei hänelle ole selvää), että kyseessä ovat subjektiiviset mielipiteeni.

Sikäli kun hän katsoo asiakseen - ei, "velvollisuudekseen" - haastaa muitakin bloggaajia sen perusteella, että heillä on vääriä mielipiteitä tai he esittävät niitä väärällä tavalla, on hän mielestäni täysin perustellusti demokratian vihollinen.

Vähemmistövaltuutettu Puumalainen yrittää kriminalisoida omassa päässään kehittämää ajatusta ja motiivia, ei rikosta. Hän pystyttää olkiukon ja katsoo, voiko kusettaa oikeusjärjestelmäämme tökkimällä pystyttämäänsä ukkoa. Siinä tapauksessa, että hän saa pöyristyttävän kanteensa läpi, saa hän siitä faktisen tukikepin vaatia tuomioita toisille näiden mielipiteistä ja sensuroida sananvapautta.

Tarkoitushakuinen oikeusjärjestelmän väärinkäyttö, joka pyrkii kriminalisoimaan väärät poliittiset ajatukset ja mielipiteet, ei nähdäkseni eroa millään merkityksellisellä tavalla terrorismista. Jos olen oikein ymmärtänyt valtion virkamiehen tehtävä ei ole väärinkäyttää asemaansa kriminalisoidakseen oman poliittisen agendansa edistämiseksi.

Sillä sekunnilla, kun valtiomme viranomainen saa ajatusrikoksen kriminalisoitua, tulee minusta rikollinen. Ja olen siitä vitun ylpeä.

0 kommenttia: