Pages

Kummallinen virhepäätelmä

"Kun lakkaat etsimästä, löydät."

Kenen mielestä tämä pitää paikkansa? Käsiä nousee, hyväksyvää nyökkäilyä ja muuta mukavaa esiintyy silmänkantamattomiin. Ihmisjoukossa ei näy yhtäkään soraääntä.

Tuplis astuu esiin ja estradille kaikuvat suosionosoitukset hiljenevät. Mitä tuo iäinen vastarannankiiski tänään sanoo? Ei kai taas jotain mielestään sykähdyttävää ja elämäntäyteistä, me niin haluaisimme tietää jotain säkenöivän jännästä arjestaan (jengi tietää, että suurin osa blogeista käsittelee nimenomaan tätä perin kiinnostavaa aihetta)?

Valitan, arvon lukijani, jälleen kerran pureudun idiotian saloihin ja paljastan sen alastomuudessaan. Ylläolevalla keisarisanonnallakaan ei ole vaatteita.

Se sisältää kaksi virheellistä väittämää:
1) Minkäänasteinen ihmissuhde voi syntyä ilman, että kukaan tekee mitään ja
2) Hyvää ihmissuhdetta ei voi syntyä jos tekee jotain.

Jos parisuhde on syntyäkseen, on tehtävä Aloite. Aloite on nimenomaan sen myöntäminen, että haluaa Jotain. Kun haluaa Jotain Toiselta, on siinä jo ihmissuhde. Se voi päättyä äkisti ja täysin ilman vastakaikua, mutta jonkin tarpeen kohdistaminen toiseen aiheuttaa sen, että vähintäänkin haluajalla on jonkinlainen suhde toiseen osapuoleen. Ihmisen on myönnettävä, että etsii jotain, oli se sitten juttuseuraa tahi elämänkumppania. Ensimmäisessä voi hyvin olla potentiaali jälkimmäiseen, ja jälkimmäinen voi kehkeytyä ensimmäiseksi ja noin edelleen. Eihän toisista tiedä jos ei tiedä. Ja jengi tietää, että jengi ei tiedä.

Jos kumpikaan ei tee minkäänasteista lähestymisyritystä, on aika pirun vaikea päätyä vaikkapa yöpymään yhdessä sanan useammissakin merkityksissä. Ilman proaktiivista tekoa ihmissuhteen (esiintyi se sitten missä hyvänsä mielessä) syntymiseksi sellaista ei voi tapahtua.

Fatalistinen "asiat vain tapahtuvat" on hedelmätön asenne, ja sopii yksinomaan runkkarille. Elämässä tehdään aktiivisesti valintoja, ja puolihuolimattomasti elämänsä ihmiseen tutustuminen on valinta sekin.

1 kommenttia:

Kami kirjoitti...

Ehkäpä tuo sanonta tarkoittaa vain sitä että kun lakkaa tietoisesti yrittämästä, huomaakin toimivansa automaattisesti.