Pages

Smash ASEM!

Prekaeetujen viimeisin taidonnäyte, smash asem-mielenosoitus oli jälleen jymymenestys. Koska lähempää ei kertakaikkiaan löydy apua tarvitsevia, niin täytyyhän sitä kiinalaisen talonpojan puolesta vähän ikkunoita rikkoa ja riehua. Paha vaan kun yhteiskunnan väkivaltakoneisto on tiellä, missä helvetin pohjois-Koreassa sitä asutaankaan?

Nää mielenilmaukset on siitä jänniä, että ne kohdistetaan poikkeuksetta johonkin sellaiseen, mille ei taatusti voida mitään. Vaikka Helsingistä olis rikottu kaikki ikkunat (ja vaikka sytytetty jotain tuleen), en usko, että Ho Li Fuk ja hänen perheensä asiasta millään tasolla hyötyisi (vaikka eihän sitä koskaan tiedä: vuoret ovat ennenkin siirtyneet kun muutama hippi on mesonnut muutaman tuhannen kilometrin päässä toisen yhteiskunnan ihmisoikeudellisista epäkohdista, kuten hyvin muistamme. Ai emme muista? No juku, mistähän johtuis). Tapahtumaa mahdollisesti seurannut kiinalainen edustajisto korkeintaan ajattelisi "lepsua. Meillä olis käytetty tankkeja" ja kuitannut asian sillä.

Ideana näissä mielenosoituksissa on ihan puhtaasti vaan riehua ja rikkoa, vastustaa "systeemiä", jonka huomattavasti itseä viisaammat ovat kasanneet (ei se täydellinen ole, mutta peittoaa anarkian mennen tullen). Se päivä olisi kiva havaita, jolloin prekaeetut hoksaisivat yht'äkkiä, että ainoastaan näin kiltissä ja suvaitsevassa yhteiskunnassa on sijaa heidänlaisilleen hedelmättömille riehujille. Prekaeetun toimintatapa on se, että pidetään saatanasti meteliä, kirjoitetaan mukanokkelia iskulauseita (kuten täydellinen parodia jo sellaisenaan: "Vähintä mitä voimme Kiinan maajussien puolesta tehdä on riehua täällä") ja puhutaan vaihtoehtomisujen (en oikein sitäkään tajua, nehän on karvaisia, meluisia ja rumia) miellyttämiseksi tasa-arvosta.

En oo koskaan kuullut yhenkään prekaeetun auttaneen tai osoittaneen huolta maamme vanhusten puolesta tai tehneen muutakaan rakentavaa vapaaehtoistyötä. Tuskinpa ovat kovin suuria summia sotaveteraaneillekaan lahjoittaneet. Kas kun näiden eittämättä kulttuuriamme rikastavien (olen saattanut sanaa käyttää toisessakin yhteydessä ;P) kullannuppujen edesottamuksista tulee mieleen pelkästään näitä riehumismielenosoituksia toisensa perään, joihin mennään koska se ei vaadi juuri mitään ja pääsee riehumaan. Se, että oikeasti katsoisi missä on ongelma ja menisi tekemään jotain asialle vaatisi oikeasti yritystä, ja sitähän prekaeetu ei voi tehdä. Katsos, paskahommia ei tehdä. Ei tueta kapitalismia tai jotain. Viva Che!

Pointin perille tuomiseksi Kiinaa vastustettiin myös iskulauseilla "Kommunismi on jees", "Talous ja pääoma ovat pahasta", "Toisenlainen Eurooppa on mahdollinen" ja kuulemma lukuisilla "Valkoinen mies on vastuussa kaikesta maailman pahasta"-kylteillä. Jos en olisi niin nerokas, että tajuan kylttien olevan ovelasti ironisia, voisin jopa kuvitella, että kylteissä ei itse asiassa vastustettukaan Kiinaa - esimerkkiteksteistä löytyneistä ainoassa maata mitenkään koskevassa todettiin sikäläisestä valtiomuodosta että se on jees.

Muistuttakaa minua, että ensi kerralla kun minua vituttaa joku yhteiskunnallinen epäkohta, niin teen lähimpien ihmisten elämästä mahdollisimman epämukavaa. He ovat siitä varmasti vastuussa.

addendum: Logiikkaa löytyy kuin kiihkomuslimilta: nähdään itsensä (ja aateveljet, joita ovat poliittiseen suuntautumiseen katsomatta kaikki maailman vähäosaiset) pahan orjuuttavan tiesminkä uhreina, ja sitä vastaan taistellaan ainoastaan riehumalla ja parkumalla. Historia opettaa, miten monta hyvää yhteiskuntaa kyseinen toiminta on luonut. Jatkakaa jampat ihmeessä. :)

0 kommenttia: