Pages

Alku, perä.

Mistä kaikki alkoi on todennäköisesti tyhmin kysymys mitä on koskaan esitetty, jos sillä ei kysytä jonkun spesifin tapahtumaketjun alkua vaan tarkoitetaan todella sitä, mistä kaikki alkoi.
Mä olen saanut tähän poikkeuksetta vastauksia, joiden sisältö on "sitä ei voi tietää eikä ymmärtää, me ollaan vajavaisia olentoja". Millä perusteella ei voi tietää? Ihan selvästi on mitattavissa, että materiaa on olemassa muodossa jos toisessakin. Mittaus voidaan tehdä milloin tahansa, jolloin passeli päätelmä lienee, että materia jatkaa olemassaoloaan muodossa tahi toisessa. Muistelen myös materiaa olleen olemassa myös ennen mittaushetkeä (jos empiirisiin havaintoihin saa tukea), joten olisi looginen päätelmä, että materiaa on olemassa muodossa tai toisessa, sitä on ollut muodossa tahi toisessa ja näin tulee myös asianlaita jatkumaan. Päättymättömästi (ainakaan en ole kuullut ainuttakaan uskottavaa syytä sille, että materia vain lakkaisi olemasta) - aikajanaa (ts. suoraa) molempiin suuntiin.

Vastaus kysymykseen "mistä kaikki alkoi?" voisi siis vaikkapa olla "miten niin alkoi?" Kysymys on nähdäkseni jokseenkin yhtä järkevä kuin "minkä värinen on 2013,5?"

Jonkun mielestä alkuräjähdys todistaa, että kaikki alkoi jostain (eli siitä), mikä antaisi minulle syyn kertoa teoriani, jonka mukaan kyseistä eksploosiota edelsi imploosio. Jne, päättymättömästi.

Jos jollakulla teistä on eriävä mielipide, jonka kykenette perustelemaan, kuulisin sen mieluusti.

0 kommenttia: